Srbija slavi novu medalju, Aleksandra Perišić srebrna u Parizu!

Autor: Ivan Cvetković
petak 09.08.2024.
21:49
Izvor: Sportske.net

Sjajna tekvondistkinja nastavila tradiciju Milice Mandić i Tijane Bogdanović!

EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI
EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Povezane vesti

Reprezentativka Srbije u tekvondou Aleksandra Perišić osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je poražena od Mađarice Vivijane Marton sa 2:0 u rundama (7:1, 4:2).

Prva runda počela je ofanzivno, ali bez poena sve dok Marton nije osvojila tri poena udarcem u glavu, a potom još dva udarcem u telo čime je i osvojila prvu rundu sa 7:1

U drugoj je Aleksandra krenula na sve ili ništa, povela je sa 2:0, ali je Marton preciznim udarcima okrenula rezultat i tako posle 4:2 u drugoj rundi osvojila zlatnu medalju u Parizu.

Aleksandra Perišić je na putu do finala Olimpijskih igara porazila tri protivnice na impresivan način.

Posle malih problema sa Ozodom Sobirjonovom koju je dobila sa 2:1, eliminisala je Sasikam Tongčan iz Tajlanda i Đi Song iz Kine sa po 2:0 u rundama.

Aleksandra je tako nastavila svetlu tradiciju ženskog tekvondoa u Srbiji koju je započela Milica Mandić, pa negovala Tijana Bogdanović, obe sa dvema olimpijskim medaljama.

Srebro za Aleksandru Perišić nas je ponovo učinilo ponosnom nacijom koja u ovom trenutku ima četiri zagarantovane medalje.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke