Srbija slavi novu medalju i prvo Novakovo olimpijsko finale!

Autor: Darko Mitrović
petak 02.08.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Bilo je nervoze na terenu, ali kvalitet je presudio.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Novak Đoković je Srbiji obezbedio drugu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, posle zlata koje su osvojili naši strelci Zorana Arunović i Damir Mikec.

Nole se večeras plasirao u svoje prvo olimpijsko finale pobedom nad Italijanom Lorencom Muzetijem rezultatom 2:0, po setovima 6:4 i 6:2, posle jednog sata i 50 minuta borbe, a za olimpijsko zlato će se boriti u finalu protiv Španca Karlosa Alkaraza.

Podsetimo, Đoković je do sada imao olimpijsku bronzu iz Pekinga 2008. godine, a iz Pariza će se vratiti sa (naj)sjajnijim odličjem!

Muzeti je u prvom setu pružio odličan otpor Đokoviću. Dugo je trajao taj deo igre, sat i dva minuta, dobijao je Italijan nekoliko dugih poena, a Novak je propustio četiri brejk lopte tokom maratonskog četvrtog gema.

Iak vetar je u pojedinim momentima frustrirao našeg tenisera, ali je u desetom ghemu iskoristio novu priliku za brejk, koja je značila i osvajanje seta rezultatom 6:4.

Drugi set je počeo neočakivano loše za Novaka. Kao da ga je jedna greška u prvom gemu izbacila iz ritma, pa je usledilo još nekoliko, što je Muzeti iskoristio da napravi prvi brejk u ovom meču.

Međutim, naš teniser je brzo povratio koncentraciju i već u narednom gemu iskoristio prvu brejk-loptu za 1:1.

Izgledalo je da ponovo sve dolazi na svoje mesto, ali Novak je bio sve nervozniji, što je dodatno ''podgrejala'' i opomena od strane sudije, i to na brejk loptu za Muzetija, jer je čuo neku Đokovićevu psovku.

Novak je oštro protestovao kod sudije, ali je ipak uspeo da dobije naredni poen i produži gem. Međutim, ubrzo je usledila nova brejk-prilika za Italijana, što je on iskoristio i poveo sa 2:1.

Dok je išao ka stolici, Novak je iskalio bes i ka svom timu u loži, zamerivši im što mu nisu na vreme signalizirali gde bi trebalo da servira. Baš je bio ljut u tim trenucima, ali možda mu je to i bilo potrebno da se konačno smiri i efekat se video u narednom gemu.

Ponovo je Đoković odlično odigrao na servis rivala i po drugi put u četiri gema drugog seta uspeo da vrati brejk za izjednačenje na 2:2.

Serija brejkova je konačno prekinuta u petom gemu, kada je Novak bio mnogo sigurniji na servisu, ali je i igru u polju doveo na viši nivo, pa je prvi put u drugom setu uspeo da povede.

Počeo je i Muzeti sve više da posustaje, popuštala mu je koncentracija, pa je u narednom gemu napravio duplu servis grešku, a nedugo zatim je Novak stigao i do dve vezane brejk lopte. Nije ih iskoristio, ali se izborio i za treću koja je bila ''ona prava''. Muzeti je napravio neiznuđenu grešku i Đoković je poveo sa 4:2!

Na svoj servis je zatim potvrdio brejk prednosti i rutinski dobio naredni gem za 5:2, posle čega Muzeti više nije imao ni snage, ni rešenja kako da se suprotstavi najboljem teniseru svih vremena.

To se videlo i u narednom gemu na Muzetijev servis, kada je Novak stigao do tri vezane brejk lopte i ta prilika se protiv uzdrmanog Italijana jednostavno nije mogla propustiti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke