Srbijo, javi se! Oborio Čavićev rekord, a moraće da se zaposli kako bi finansirao dalji rad

Autor: Nemanja Janošev
sreda 28.07.2021.
13:03
Izvor: Sportske.net

Surova realnost.

@OKSrbije/Twitter
@OKSrbije/Twitter

Povezane vesti

Srpski plivač Andrej Barna govorio je o današnjoj polufinalnoj trci na 100 metara slobodno ističući da je zadovoljan vremenom koje mu ipak nije donelo finale.

Svega 12 stotinki nedostajalo je Andreju Barni da se domogne finala. Međutim, oborio je i državni rekord Milorada Čavića u ovoj disciplini postavljen pre 13 godina na Igrama u Pekingu

"I zadovoljan sam i nisam. Vremenom sigurno jesam i iskreno sam se nadao da će vreme ispod 48 biti dovoljno za finale. Sa druge strane nisam očekivao da će ostali tako dobro plivati posle jučerašnjih kvalifikacija", naveo je Barna nakon trke.

Sjajni srpski plivač će se trkati i na 50 m, ali kako navodi, nije realno da napravi veliki rezultat.

"Tu ništa ne očekujem. Ranije je to bila moja disciplina, sada sam se potpuno prebacio na stotku. Dobio sam poziv, plivaću, ali kao što rekoh nije realno da uradim nešto veliko", iskren je Barna.

Barna živi u Sjedinjenim Američkim Državama, na studijama je i uprkos tome što pliva pod srpskom zastavom, nema mnogo toga od rodne zemlje, kada je reč o finansijama. To će ga primorati da se zaposli kako bi mogao da nastavi sa sportom u kojem je uspešan. 

"Iskreno ja još ne znam da li ću i dalje da plivam. Živim u Americi, na Univerzitetu Lujvil u Kentakiju sam na postdiplomiskim studijama. Tamo mi je i trener Kris Lindauer, koji ima ogromne zasluge za ovaj rezultat. Moji planovi su vezani za ostanak u Americi, troškovi su ogromni i planiram da se zaposlim. Iz Srbije nemam finansijsku podršku, jer nisam u sistemu finansiranja. Videćemo još kako će stvari odvijati. Znam da mogu još mnogo da pružim, ali trenutno je apsolutno sve neizvesno što se tiče nastavka karijere", kazao je Barna.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke