Srebrni Sebić stigao iz Japana: "Bravo bato, sija kao zlato"

Autor: Sportske Net
sreda 04.08.2021.
11:15
Izvor: Sportske.net

Srpski strelac se vratio sa medaljom.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Srpski strelac Milenko Sebić, osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama, rekao je danas u Beogradu da mu je bila čast da se bori za Srbiju u Tokiju i istakao da mu neće biti teško da pronađe motivaciju za naredna takmičenja.

"Utisci se još nisu slegli, i dalje je to na nivou kojem je bilo tako", rekao je prvo Sebić na konferenciji za novinare po dolasku u Beograd.

Milenko Sebić je osvojio bronzanu medalju u disciplini malokalibarska puška trostav, sa pogodjena 448,2 kruga.

"Prevelika mi je bila čast da se borim za Srbiju na Olimpijskim igrama, a to sam video tek posle osvojene medalje. Dobio sam ogroman broj poruka od ljudi koje ni ne poznajem, nisam stigao ni da odgovorim na sve poruke. Hvala svim ljudima koji su navijali za mene i naš Olimpijski tim", rekao je Sebić.

On je naveo da mu je najteže bilo u osnovnom delu takmičenja.

"Svako naše takmičenje je teško, i svi strelci koji se pojave na takmičenjima su strelci koji su veoma visoko plasirani. Znao sam da sam da moram da se borim do samog kraja, a to je borba i sa samim sobom, znao sam da sam taktički spreman, samo je trebalo da izdržim do poslednjeg hica. Kada sam ispalio poslednji hitac, znao sam da je to to, i tako je i bilo", rekao je Sebić.

On je svoju medalju posvetio Bobani Momčilović Veličković.

"Ta priča je krenula u mojoj glavi pre uzimanje kvote, kad sam uzeo kvotu onda sam rekao - idemo do kraja", rekao je Sebić.

Sebiću je ovo bio drugi nastup na Olimpijskim igrama, prvi put je to bilo u Riju 2016. godine, a naredne ga očekuju u Parizu za tri godine.

"Motivacija je Pariz. Kako ću posle ove medalje da se motivišem? Lako. Ja imam cilj u životu rezultatski, tako da to guram i meni je zadovoljstvo da gadjam i nije mi problem da se motivišem", rekao je Sebić.

Njega je na aerodromudočekala porodica sa transparentnom "Bravo bato, sija kao zlato".

STARSPORT photo


Selektor za pušku Dragan Donević rekao je da prezadovoljan rezultatima na Olimpijskim igrama i istakao da medalja Milenka Sebića nije iznenadjenje.

"Znali smo da može visoko na ovom takmičenju, finale je bilo i planirano. Odradio je kvalifikacije fenomenalno, finale je pucao maestralno, nije pogrešio uopšte", rekao je Donević.

U ovom trenutku, tim Srbije je na Igrama u Tokiju osvojio pet medalja.

Prvu medalju osvojio je Sebićev kolega, Damir Mikec. Dve medalje za srpski tekvondo osvojile su Milica Mandić (zlato) i Tijana Bogdanović (bronza), dok su reprezentativci Srbije u basketu 3×3 osvojili bronzanu medalju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke