Srpkinje ustale "iz pepela", pa ipak u drami izgubile od olimpijskog šampiona

Autor: Mladen Heleta
sreda 31.07.2024.
19:13
Izvor: Sportske.net

Šteta.

volleyballworld.com
volleyballworld.com

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije poražene su od selekcije SAD-a sa 3:2, u drugom kolu grupe A olimpijskog turnira u Parizu.

Po setovima je bilo 25:17, 25:20, 20:25, 14:25, 17:15.

Bio je ovo duel između aktuelnog svetskog i olimpijskog šampiona, a na našu žalost, olimpijski je bio bolji i savladao je Srbiju posle izuzetno uzbudljivog i dramatičnog duela.

Amerikanke su nakon poraza od Kine sa 2:3 danas morale da pobede i sada sa tri boda dobro stoje po pitanju plasmana u četvrtfinale. Srbija ima četiri boda i nokaut fazu će verovatno overiti posle meča sa Kinom u nedelju.

Naš tim u prva dva seta skoro da nije ni postojao na terenu, sve je slutilo da ćemo doživeti ubedljiv poraz, ali Tijana Bošković i ekipa nisu tako mislile.

Izdigle su se iz teške situacije, pokazale šampionski karakter, delovalo je da idu ka pobedi, jer su bolje otvorile peti set i povele 8:5. 

Ipak, tada su stale, pa su Amerikanke došle do 14:11 i tri meč lopte, ali tu nije bio kraj. 

Vratila se Srbija, međutim, branilac zlatne medalje je iz pete meč lopte ostvario trijumf.

U sastavu Srbije je briljirala Tijana Bošković sa 31 osvojenim poenom. Uzelac je dodala 14, Lazović 12, a Aleksić 11 poena.

Kod pobednika, 16 poena za Druvs, 14 za Ogbogu, a 13 za Skiner.

Bila je ovo repriza polufinala prošlih Olimpijskih igara 2021. godine, kada su u Tokiju slavile Amerikanke i potom osvojile zlato. Srbija se revanširala na Svetskom prvenstvu 2022, ali je u Parizu ponovo bila druga priča.

Ko zna, možda se ove dve vrhunske selekcije još jednom namere jedna na drugu u nastavku takmičenja u glavnom gradu Francuske. Tada bi to bio meč sa mnogo većom težinom od ovog danas.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke