Šta se dešava sa Špancima u Tokiju? Učinak im je očajan!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.07.2021.
19:37
Izvor: Sportske.net

Naravno, sve se može brzo promeniti, ali teško da će uspeti da stignu, na primer, Italijane.

Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi
Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi

Povezane vesti

Iz dana u dan nam je sve zanimljiviji bilans osvojenih medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju jer ih ima sve više, a za sada su se od ostalih izdvojili domaćin Japan, zatim Kina i SAD.

Preneli smo u toku dana da Srbija sa četiri osvojene medalje, od toga jednom zlatnom, jednom sebrnom i jednom bronzanom trenutno zauzima 24. mesto po broju odličja, ali gledajući plasman ostalih, upadljiv je učinak Španaca u prvih nedelju dana Olimpijskih igara.

Jedna tako velika sportska nacija za sada ima samo tri osvojene medalje, i to dve srebrne i jednu bronzanu, bez ijednog zlata još uvek! Sa tim učinkom Španija je trenutno tek na 40. poziciji.

Još bolja je ilustracija ako učinak Španije uporedimo sa učinkom Italijana, koji su do sada osvojili ukupno 19 medalja, od toga dve zlatne, sedam srebrnih i deset bronzanih, što im je dovoljno za deseto mesto. Odmah za Italijanima je i Holandija koja je takođe mnogo bolja nod Španaca sa učinkom 2-7-4.

Naravno, imaju Španci još velikih aduta, tek će da osvajaju medalje, a to se očekuje, na primer, od vaterpolista, košarkaša, košarkašica, tenisera...

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke