Stiv Ker objasnio zašto je držao Tejtuma na klupi: ''On je to dobro podneo''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.07.2024.
20:49
Izvor: Sportske.net

I to je još jedna ilustracija kakvu timčinu imaju Amerikanci.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

To su na Olimpijskim igrama prvi osetili naši košarkaši, koji su u prvom kolu Grupe C poraženi od Amerikanaca sa 110:84.

Posle utakmice je američki selektor Stiv Ker imao mnogo razloga za zadovoljstvo, a ono što je novinarima bilo posebno zanimljivo jeste odluka da Džejsona Tejtuma ne uvodi u igru.

''Znate, zaista je teško u 40-minutnoj utakmici igrati sa više od 10 momaka. A kada se Kevin vratio, samo sam prešao na kombinacije za koje sam smatrao da će imati najviše smisla. I izgleda ludo. Mislio sam da sam lud kada sam sve pogledao i utvrdio da su ovo sastavi do kojih sam želeo da stignem.

Džejson je jedan od najboljih igrača na svetu. Koristio sam kombinacije za koje sam smatrao da imaju smisla i razgovarao sam s njim, a on je neverovatno profesionalan. Znate, to je za večeras. To ne znači da će tako ostati do kraja turnira. Ostaviće svoj trag. Ali ključ i naši momci to znaju, ključ cele ove stvari je staviti sve NBA stvari u retrovizor i samo pobediti u šest utakmica. A Džejson je vrhunski profesionalac i šampion, i on je to dobro podneo, i biće spreman za sledeću utakmicu'', objašnjava Ker.

Naravno, pohvalio je Lebrona Džejmsa i fenomenalnog Kevina Durenta koji je bio nepogrešiv u šutu za tri poena (5/5), iako se tek oporavio od povrede.

''Očigledno je da sam trenirao Kevina tri godine i možda više od bilo kog igrača sa kojim sam ikada radio znam da kada se vrati iz dugog odsustva, to ne primetite.

Mislim, on je tako vešt i samo je izgledao kao da je u formi sredinom sezone nakon što nije igrao u pravoj košarkaškoj utakmici nekoliko meseci''.

O igri Srbije? 

''Mislim da je Srbija odigrala dobro u prvoj četvrtini. I kada je Kevin ušao, cela grupa, cela druga grupa, mislio sam da su ušli i uradili stvarno dobar posao i na neki način vratili igru u našu korist. I odatle smo mogli da dalje gradimo igru na tome'', zaključio je Stiv Ker.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke