''To je to'' - Da li je Novak najavio kraj?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.08.2024.
19:30
Izvor: Sportske.net

Nadamo se da još ima motiva. Na primer, da stigne i do 100. titule.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Sve što je najvažnije u teniskom sportu, Novak Đoković je osvojio.

Večeras je na to stavio pečat osvajanjem olimpijskog zlata, koje mu je jedino nedostajalo, pa je današnjim trijumfom u nezaboravnom finalu protiv Karlosa Alkaraza popunio i tu prazninu.

Uz mnogo emocija i suza radosnica Novak je proslavio današnju pobedu i titulu, a nešto kasnije se obratio i novinarima na pres konferenciji.

Naravno, prvo pitanje je kako se oseća posle svega.

"Veoma poseban osećaj. Nosio sam zastavu na otvaranju 2012. u Londonu i to je bio najbolji osećaj, do ovog danas. Uvek je čast da predstavljam svoju zemlju, to me motiviše kao ništa drugo. Osvojio sam bronzu na prvim Olimpijskim igrama, gubio sam polufinala. Sada u 37. godini igrao sam sa najboljim teniserom u ovom trenutku.

Uradio sam da sebe pripremim za ovaj period od Rolan Garosa do Olimpijskih igara. Kada sam došao u Pariz rekao sam da sam drugi igrač u odnosu na Vimbldon, koji mi je dao samopouzdanje za kretanje igre. Bio sam spreman za ovaj turnir, već u uvodnim mečevima znao sam da imam šansu. Želeo sam zlato'', izjavio je Novak.

On je potvrdio da je ovo bio delić slagalice koji je nedostajao.

''Da, jeste. Uvek govorim sebi da sam nezadovoljan, uvek sam samokritičan. To je jedna od najvećih unutrašnjih bitaka koje vodim sam sa sobom. Da se osećam kao da nisam uradio dovoljno u životu na terenu i van njega. Tako da je ovo velika stvar za mene. Veoma sam zahvalan na blagoslovu da osvojim istorijsku zlatnu medalju za svoju zemlju. Da kompletiram zlatni slam. Da kompletiram sve'', izjavio je Đoković.

Usledilo je dodatno pitanje novinara: "Da li je onda sad to to?''

''Mislim da jeste'', odgovorio je Novak i pokrenuo pitanje da li je tim odgovorom najavio i kraj karijere u skorijoj budućnosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke