Troicki je bio u pravu: ''Nadam se da će Novak naučiti neke stvari''

Autor: Darko Mitrović
petak 30.07.2021.
17:09
Izvor: Sportske.net

Njegova jučerašnja izjava se ispostavila kao svojevrsna najava onoga što se danas dogodilo.

Beta/AP Photo/Seth Wenig
Beta/AP Photo/Seth Wenig

Povezane vesti

"Bio sam protiv Novakovog učešća u mešovitom dublu. Ceo tim je bio protiv. To je bila samo njegova odluka. Želeo je da igra. Svi smo razmišljali o singlu. Kada je rekao da će igrati i dubl rekao sam mu: ako ti toliko znači, OK.

On traži izazov, ali sam mislio da mu je potrebno malo predaha posle jako naporne sezone", izjavio je juče selektor naše Dejvis kup reprezentacije Viktor Troicki u intervjuu za AP.

U tim trenucima je izgledalo da Novak nezadrživo grabi pre svega ka zlatnoj medalji u singlu i da ga nastupi u miks-dublu nisu previše omeli, jer je svoje mečeve dobijao rezultatski lako, a i tandem sa Ninom Stojanović je odlično funkcionisao.

Sve do danas.

Nažalost, ispostavilo se da je Viktor Troicki bio u pravu. Jer, jedno zlato u singlu vredi više nego dve bronze. Pogotovo kada je Novak u pitanju i njegova trka za ''Zlatni slem''...

Pre svega, treba imati u vidu da je Novak posle osvajanja Vimbldona bio u dilemi da li uopšte da doputuje u Tokio, zbog velikih napora koje je imao i koji ga tek očekuju. Svi smo bili presrećni kada je odlučio da zaigra na Olimpijskim igrama, nikome nije padalo na pamet da će nastupati i u dublu, ali Novak je želeo da Srbiji donese još više. Ispostavilo se - previše.

Da su vremenski uslovi u Tokiju bili koliko-toliko normalni, možda bi Nole i izdržao ovaj dodatni napor i još jednu obavezu koju je sam sebi nametnuo. Ovako, iscrpljen je i fizički i psihički i sada je veliko pitanje šta sutra možemo da očekujemo u borbama za dve bronze.

Posle današnjih Novakovih poraza od Zvereva i u paru sa Stojanovićevom, Viktor Troicki se ponovo oglasio u kratkoj izjavi za AP.

Nekako nam sada deluje optimističnije nego juče...

"Siguran sam da će Novak biti jači posle ovoga i nadam se da će naučiti neke stvari", poručio je Troicki.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Friday, 30.07.2021
22:29

Ma svaka mu čast što je uopšte otišao u Tokio, za razliku od nekih. Želeo je mnogo za Srbiju, pa i sa bronzama treba da budemo zadovoljni

avatar
miki2
Friday, 30.07.2021
19:22

Glupost. Nema ovo veze sa dublom vec sa srpskim novinama koji namecu veliki teret nasim sportistima da treba da osvoje zlata, tako su prosli basketaси тако Ноле па наставите и далје да причате како ће и остали наси олмпици освојити злата.