TVITOVI - Gde su bile naše ''najslabije karike''?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.07.2024.
19:32
Izvor: Sportske.net

Da li su nam Amerikanci to pokazali?

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Potajno smo se nadali iznenađenju, ali jednostavno su Amerikanci bolji tim. Srbija je, baš kao i na pripremama u Abu Dabiju poražena sa 26 poena razlike od reprezentacije SAD, u prvom kolu Grupe C na Olimpijskim igrama.

Ovoga puta bilo je 110:84 za Amerikance koji su imali nezaustavljive Kevina Durenta i Lebrona Džejmsa. 

Prvo poluvreme je, bez obzira na njihove sjajne partije, donelo i dobru igru našeg tima, držala se Srbija na jednocifrenom zaostatku, ali je veći problem igra iz drugog poluvremena, kada su ''orlovi'' nekako klonuli duhom i kao da su jedva čekali da se meč završi.

Frustrirajuće je bilo gledati kako Amerikanci fenomenalno šutiraju za tri poena (18/32), a našim igračima je ''dalekometna paljba'' večeras bila najslabija strana. Dodatni problem je što su uporno forsirali šut za tri poena, čak 37 šuteva su uputili, a pogodili samo devet.

Očekuje se više i od kapitena Bogdanovića, iako je bio među najefikasnijima, ali pre svih od Vase Micića koji ni tokom priprema, a ni danas nije bio na onom nivou iz vremena kada je vodio Efes do dve titule u Evroligi.

Milutinov takođe potpuno nemoćan u duelima sa snažnim američkim centrima, samo jedan šut je uputio iz igre za 15 minuta, i promašio ga je, a uz to je upisao i skromna tri skoka. Marka Gudurića već predugo čekamo da zablista u reprezentaciji, ali je zato Ognjen Dobrić podsetio na partije sa prošlogodišnjeg Mundobasketa u Manili...

U prilogu su i neki od komentara ljubitelja košarke sa mreže ''X''.

-


-


-


-


-


-


-


-


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke