Repriza iz Abu Dabija, ''orlovi'' opet bez snage protiv moćnih Amera!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.07.2024.
19:08
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Srbije porazom započela Olimpijske igre u Parizu.

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Povezane vesti

Baš kao i u nedavnoj pripremnoj utakmici u Abu Dabiju, reprezentacija Srbije je i danas u prvom kolu Grupe C na Olimpijskim igrama u Parizu poražena od selekcije SAD.

Ovoga puta bilo je 110:84 za Amerikance koji su pokazali zbog čega se ovaj njihov tim sve češće poredi sa onim iz 1992, a meč je odigran na stadionu Pjer Moro u Lilu, pred oko 27.000 gledalaca.

Šta je, tu je, naš tim treba što pre da zaboravi na ovaj rezultat i da se maksimalno spremi za predstojeći duel sa Portorikancima, u sredu od 17.15h.

Srbija je odlično započela ovaj duel, pre svih Aleksa Avramović koji je uz svoju prepoznatljivu energiju upisao prva četiri poena. Amerikanci nisu u prvih par minuta imali pravi odgovor na igru Srbije koja je zatim poenima Petruševa, Dobrića, pa opet Avramovića, povela sa 10:2.

Tu seriju našeg tuma prekinuo je američlki selektor Stiv Ker koji je zatražio tajm-aut i to je imalo efekta - Stef Kari pogađa trojku, a posle neiskorišćenog napada našeg tima i Buker je bio precizan za tri, pa su Amerikanci brzo uhvatili rezultatski priključak.

Kako je meč odmicao, snažni Lebron Džejms je pravio sve više problema našem timu. Bio je odličan i u odbrani, iz kontre je poentirao posle jedne osvojene lopte, a uspevao je i da se ''prošeta'' kroz naš reket i da upiše nove poene.

Srbija je uzvratila svojom novom serijom, Nikola Jović je pogodio trojku, zati i Bogdanović posle prodora, u saradnji sa Jokićem i ''orlovi'' su ponovo stekli solidnih šest poena prednosti - 20:14.

Sve to je na terenu izgledalo sjajno do ulaska Kevina Durenta koji se oporavio od povrede i koji je odmah počeo da ''zatrpava'' naš koš, uglavnom šutevima za tri poena.

Uneo je Durent dodatno samopouzdanje svom timu koji je do kraja prve četvrtine naptravio seriju 11:0 i poveo sa 25:20.

''Orlovima'' su falili poeni Jokića i Bogdanovića, koji su se ''probudili'' u drugom kvartalu, ali problem je što su i Durent i Lebron Džejms do kraja prvog poluvremena pogodili bukvalno svaki svoj šut - što za dva, što za tri poena!

Durent je do poluvremena stigao do 21 poena, od toga je trojke šutirao 5/5, a za dva 3/3, dok je Lebron imao 12 poena na poluvremenu, uz 4/4 za dva i 1/1 za tri.

Pomalo je iznenadila odluka selektora Pešića da Aleksu Avramovića posle odličnog početka preseli na klupu, poverenje je dobio Micić, sve dok Amerikanci nisu prvi put stigli do dvocifrenog vođstva - 35:25.

Razigrao se do kraja prvog poluvremena i Ognjen Dobrić koji je stigao do deset postignutih poena, a efikasniji od njega bio je samo Nikola Jokić, koji je poenima uglavnom tokom druge četvrtine upisao 12 poena.

Na poluvremenu su Amerikanci imali devet poena prednosti, bilo je 58:49 za njih, što i nije bio tako loš rezultat za ''orlove'' ako se ima u vidu da je Durent pogađao iz svih pozicija i da je bio bukvalno nezaustavljiv.

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Nadali smo se da će u nastavku zatajiti u nekom trenutku, kao i LEbron, ali Amerikanci drugo poluvreme započinju novom serijom 5:0 i uvećali su svoju prednost na 63:49.

Jokić i Dobrić su uz Avramovića i Bogdanovića donekle uspevali da rezultatski održe ''orlove'' u igri, ali nije vredelo, pa su Amerikanci već do kraja treće deonice stigli i do 19 poena razlike - 84:65.

Drastična je i daje bila razlika u šutu za tri poena, naši su imali jedva oko 20 posto, a Amerikanci oko 60 procenata uspešnosti.

Konačno su i Durent i Lebron upisali po jedan promašaj u drugom poluvremenu, ali jednostavno Stiv Ker je imao (pre)veliki broj kvalitetnih igrača, isticali su se i Edvards, pa Holidej u nastavku meča i reprezentacija SAD je koračala ka rutinskoj pobedi u ovom meču, što se na kraju i dogodilo.

Durent je sa 23 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, uz kako rekosmo, samo jedan promašaj iz igre. Lebron Džejms je upisao 21 poen, uz 9 asistencija i 7 skokova, a Holidej ih je pratio sa 15 poena i 4 skoka.

U našem timu, Jokić 20 poena, 8 asistencija i 5 skokova, Bogdanović 14 poena i 6 skokova, a Dobrić 13 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke