U Rimu neće biti referenduma oko kandidature za OI 2024.

Autor: Beta Beta
utorak 01.12.2015.
23:57
Izvor: Beta

Čelnici kandidature Rima za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine saopštili su danas da neće biti referenduma oko podnošenja kandidature.

Povezane vesti

"Gradjani Rima su veoma specifični. Italijani su vrlo strastveni. Mislim da nije potreban referendum", rekla je ambasador kandidature Rima, bivša skakačica u dalj Fiona Mej.

Kandidatura Rima koncentrisana je oko sportskog kompleksa Foro Italiko, gde su se održale Olimpijske igre 1960. godine. Na Olimpijskom stadionu bi se održala atletska takmičenja i ceremonije otvaranja i zatvaranja Igara, dok bi se plivačka takmičenja održala u susednom kompleksu za vodene sportove.

"To već postoji. Time će biti izbegnuti veliki troškovi. To je za nas prirodna stvar", rekla je Mej.

Stanovnici Hamburga su se juče na referendumu izjasnili protiv kandidature za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine. Protiv je bilo 51,6 odsto, a za kandidaturu 48,4 odsto glasača.

"Nisam iznenađen. Jedno što me je iznenadilo je to što su za kandidata izabrali Hamburg a ne Berlin", rekao je predsednik kandidature Rima Luka Kordero di Montecemolo.

Rim je odustao od kandidature za Olimpijske igre 2020. godine pošto je italijanska vlada odbila da pruži finansijsku podrđšku. Aktuelna vlada podržava kandidaturu za Igre 2024.

"Nemamo nikakvu obavezu da organizujemo referendum kao onaj u Nemačkoj", rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Italije Đovani Malago.

Za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine kandidovali su se i Pariz, Los Anđeles i Budimpešta.

Međunarodni olimpijski komitet će izabrati domaćina u septembru 2017. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.