Vaterpolisti potopili prvaka sveta, Italija će nas danas dobro zapamtiti!

Autor: Milovan Longinov
sreda 04.08.2021.
12:22
Izvor: Sportske.net

Bravo i za naše vaterpoliste!

Twitter/@OKSrbije
Twitter/@OKSrbije

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara pošto je danas pobedila šampiona sveta, Italiju rezultatom 10:6!

Nakon što su ranije danas naše odbojkašice rasturile Italijanke u tri seta, vaterpostili su primenili isti recept i ubedljivo pobedili aktuelnog prvaka sveta.

Naši vaterpolisti danas su odigrali najbolji meč od početka Igara, a mrežu Italijana načeo je Strahinja Rašović posle 40 sekundi. Nakon egala na početku i rezultata 2:2 golom Filipa Filipovića, usledio je najvažniji niz i serija 3:0 koju je počeo Dušan Mandić, nastavio Rašović, a potom pogodio i Nedović.

U finišu prve deonice usledilo je nešto nestvarno - Srbija je uspela da se odbrani sa trojicom igrača manje u bazenu pa ostaje 2:5!

U drugoj četvrtini, Dušan Mandić je sa krila doneo ogromnih i nedostižnih +4 - 6:2, a kada je potom Filipović poslao bombu za 7:2, sve je bilo gotovo. Rapsodiju je nastavio i Prlainović sa dva gola i 9:3, što je bio rezultat prvog poluvremena. 

Na startu drugog poluvremena razbranio se Branislav Mitrović, ali su Italijani ipak smanjili na 9:4 i to je bio jedini pogodak u trećoj deonici, koja je bila "mršava" na obe strane. 

Di Fulvio je vratio nadu Italijanima šest minuta pre kraja za 9:5, ali je odmah na drugoj strani uzvratio Filip Filipović - 10:5. Mitrović je do kraja ostavio mrežu začaranom, branio je bukvalno sve, mada su Italijani minut i 20 pre kraja uspeli da barem malo ublaže poraz - 10:6.

Naši vaterpolisti će u borbi za finale igrati protiv selekcije Španije, a taj meč na programu je u petak u 12.50. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke