Veseli se, srpski rode - delirijum na dočeku sportista ispred balkona

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 12.08.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net

Legende rame uz rame.

screenshot
screenshot

Povezane vesti

Tradicionalni doček srpskih sportista pred balkonom Savezne skupštine u Beogradu bio je jedan od najmasovnijih i najspektakularnijih do sada.

Prvo su pred više od 50.000 ljudi izašli bronzani košarkaši. Najjače reakcije dobili su kapiten Bogdan Bogdanović, Aleksa Avramović, selektor Svetislav Pešić, dok je Nikoli Jokiću skandirano "MVP, MVP".

Zatim je bio red na osvajače medalja u pojedinačnim sportovima - Aleksandru Perišić, srebrnu u tekvondou, strelce Damira Mikeca i Zoranu Arunović.

Vaterpolisti su najavljeni uz muziku iz serije "Otpisani", a publika je pokazala koliko su oni zaista njihovi pravi ljubimci.


Očekivano, pravi urnebes je krenuo za kraj - izašao je Novak Đoković! Krenula je velika bakljada, a Nole je skinuo medalju i visoko je ispružio iznad glave.

"Hvala vam puno što ste došli da nas pozdravite. Jedni drugima smo bili inspiracija, bili smo podrška svih ovih dana tokom kojih smo bili zajedno u Parizu. Hvala vam puno. Pet medalja je samo kruna svega što smo gradili svih ovih godina. Hvala vam puno i živela Srbija. Slava Bogu", rekao je košarkaš Aleksa Avramović.

Usledili su Damir Mikec i Zorana Arunović.

"Osetili smo podršku svakoga od vas u svakom trenutku. Hvala vam što ste verovali u nas onda kada možda mi nismo dovoljno verovali u nas. Ovo nije samo naša medalja, ovo je medalja svakoga od vas", naglasila je Arunovićeva i sa kolegom zapevala "Ja te volim, Srbijo".

Čim se mikrofona latio Novak Đoković, krenuo je vatromet njemu u čast.

Posle pevanja himne "Bože pravde", svi su zajedno zapevali uz Danicu Crnogorčević "Veseli se, srpski rode".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke