Vest dana - Milice, hvala ti za sve, uživaj, zaslužila si!

Autor: Milovan Longinov
sreda 28.07.2021.
10:20
Izvor: Sportske.net

Ovo se i očekivalo...

EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO
EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Povezane vesti

Trener Milice Mandić Dragan Jović potvrdio je da će naša dvostruku zlatna šampionka otići u penziju po povratku iz Tokija.

Teško da postoji lepši način da sportista kaže "kraj" od osvajanja druge zlatne olimpijske medalje, a to se upravo desilo našoj Milici Mandić. 

Ona je nakon zlata u Londonu 2012. i devet godina kasnije potvrdila svoju dominaciju i sada odlazi u zasluženu penziju.

"Kako da nismo zadovoljni sa četiri olimpijske medalje sa tri olimpijska ciklusa, to može samo da se sanja, nama se ostvario taj san. U neku ruku smo se radovali ali malo je bilo i tuge jer je to bio poslednji nastup naše Milice Mandić na Olimpijskim igrama. Po zlatu iz Londona ste je prepoznali i završava karijeru sa zlatom iz Tokija", rekao je Dragan Jović i dodao:

"Tri olimpijska ciklusa, dve medaje, dve zlatne. Ona je jedna od četiri osobe sa dva olimpijska zlata u našem sportu, niko nema više od toga. I u svakom smislu je deo istorije sporta", rekao je on.

Jović je takođe otkrio kako je jednostavno motivisao i opustio Milicu pred finalni meč.

"Kad dođete u finalni meč tu više kalkulisanja nema, barem u našem sportu. Taktika postoji, ali poznajemo mi te takmičare i korejsku školu. Ali isto znamo i sa čim raspolažemo i koji su naši dometi. Znali smo šta možemo, gde su prepreke i projekcija žreba se ostvarila. Glavni favorit je bila Bjanka Vokden Engleskinja,  ali ja sam rekao da će nju Korejanka da dobije, jer se Korejanci pripremaju za OI", naglasio je Jović i dodao da joj je samo kratko rekao:

"Uživaj! Ako opteretite takmičara teško da se može popraviti. Uostalom, ako je protivnik bolji pružićemo ruku i biti bolji naredni put, ali kod Milice nije bilo sledećeg puta, pa je sada morala da uzme zlato", zaključio je Jović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke