"Više ne fali"

Autor: Milovan Longinov
subota 24.07.2021.
10:15
Izvor: Sportske.net

Šampione!

Twitter/@OKSrbije

Povezane vesti

Damir Mikec je presrećan nakon osvojene srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Mikec je u subotu u prepodnevnim satima osvojio svoju prvu olimpijsku medalju, na svojim četvrtim Igrama.

"Još nisam svestan uspeha. Oduvek mi je bila želja da kompletiram medalje sa svih takmičenja, samo je nedostajala olimpijska. Više ne. Iz četvrtog puta sam uspeo da je osvojim. Verovao sam u sebe. Dobro sam počeo meč, posle sam se malo mučio. Sreća me je pogledala. Ušao sam u finale u kojem sam ispravio sve greške", rekao je Mikec, preneo je Olimpijski komitet Srbije.

Mikec je danas osvojio prvu olimpijsku medalju u karijeri i prvu za Srbiju u Tokiju, pošto je osvojio srebro u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

"Svi finalisti su bili izvanredni, ali sam se bazirao samo na svoj zadatak. Prvi metak je bio dobar, a nakon toga lošiji, ali sam uspeo da se konsolidujem. Nakon greške sam rekao sebi: 'Damire, ovo je ti je poslednja greška. Od sada samo u centar'. Smirio sam puls i uspeo da izborim srebro", naveo je.

On je zahvalio porodici, a posebno bratu i treneru Goranu Mikecu i psihologu i  dodao da je današnjim uspehom dao veliki podstrek srpskom timu u Tokiju.

"Drago mi je da sam probio led na početku Igara i što sam dao vetar u ledja kolegama olimpijcima koje ću svim srcem bodriti. Nemam mnogo vremena za slavlje, za tri dana opet izlazim na vatrenu liniju, gde ću nastupati u miksu sa Zoranom Arunović", rekao je Mikec.

Nadamo se da će ovo biti samo jedna u nizu brojnih medalja za naše sportiste. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.