Istorijski dan za Hrvatsku, uzeli i zlato i srebro u tenisu, ali to nije sve! Preskočili nas na tabeli...

Autor: Sportske Net
četvrtak 29.07.2021.
16:19
Izvor: Sportske.net

Prava ''žetva'' medalja, svaka čast.

Patrick Semansky
Patrick Semansky

Povezane vesti

Pošto su najpre Čilić i Dodig ostvarili plasman u finale teniskog turnira u dublu na Olimpijskim igrama, to je danas uradio još jedan hrvatski par. 

Sasvim očekivano Mektić i Pavić slavili su protiv američkog para Sandgren-Krajiček 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Da dva para iz iste zemlje igraju u finalu tenisa u dublu dogodilo prvi put posle 1904. godine u Sent Luisu i u Londonu 1908. 

U konkurenciji ženskog tenisa ovo se nikada nije dogodilo.

A da ovaj današnji istorijski uspeh hrvartskog sporta bude još impresivniji, potrudili su se i veslači, braća Sinković, koji su danas postali olimpijski šampioni!

Tako sada Hrvatska ima dve zlatne medalje i jednu bronzanu od početka Olimpijskih igara u Tokiju, ali i još po jedno zlato i srebro ''u šteku'', jer tek treba da se vidi da li će u teniskom finalu slaviti Mektić i Pavić ili Čilić i Dodig, pa te dve medalje još nisu uračunate na tabeli. Kada se to finale završi, Hrvatska će imati bilans 3-1-1.

Ali, i bez te dve sigurne medalje u tenisu, Hrvatska je danas na 15. mestu na tabeli, iza Slovenije koja ima učinak 2-1-1. Srbija danas nije uspela da dođe do novog odličja, ali su im se Novak Đoković i Nina Stojanović maksimalno približili, pa se nadamo da ćemo za par dana i mi da se pohvalimo sa dva olimpijska odličja u tenisu.

Trenutni bilans Srbije je kao jučerašnji - jedno zlato, jedno srebro i dve bronze, ali sada smo na tabeli pali na 24. mesto.


Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke