Zašto je Novak ostao bez zlata? Faktori koji su slomili šampiona

Autor: Aleksandar Golubović
petak 30.07.2021.
12:19
Izvor: Sportske.net

Izdvojili smo ih četiri.

EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Povezane vesti

Novak Đoković ponovo nije uspeo da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, a uprkos nespornom kvalitetu više faktora je uticalo da se to ne dogodi.

Prvi reket sveta je do danas prilično lako izlazio na kraj sa rivalima, setimo se samo kako je potukao Keija Nišikorija, pa sa Ninom Stojanović izborio polufinale u mešovitom dublu.

Za vas smo izdvojili četiri faktora koja su presudno uticala na poraz u polufinalu.

Velika očekivanja i pritisak

Već na kraju jučerašnjeg meča, dajući izjavu za RTS, zamolio je javnost u Srbiji da se ne potencira medalja u paru sa Stojanovićevom, a deluje da mu je još veći teret načinjen u singlu.

Prirodno je da su Srbi navikli na njegove uspehe, pogotovo nakon tri osvojena Grend slema ove sezone, ali izgleda da su očekivanja ovog leta bila velika i za njegova šampionska pleća.

Vrućina

Iako deluje da je svima u Tokiju prevruće, Novak se često žalio na nepovoljne uslove za igru u Japanu. Na kraju je uspeo da izdejstvuje milost organizatora, ali nedovoljno da se spase ekstremnih temepatura.

Umor

Đoković je pre manje od tri nedelje osvojio Vimboldon, nešto ranije i Rolan Garos, previše napora i putovanja da bi se održala nepohodna svežina za najveća iskušenja u ovom delu godine.

Zverev

Posle očajnog prvog seta, Zverev je u naredna dva potpuno preuzeo kontrolu i izgledalo je da potpuno drži kontrolu na meču. Ne smemo zanemariti ni da za poraz Đokovića velike zasluge idu na račun sjajnog nemačkog igrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke