Zbogom i hvala na svemu, Maja Ognjenović završila reprezentativnu karijeru!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 07.08.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Srpska odbojkašica Maja Ognjenović rekla je sinoć da je završila reprezentativnu karijeru, posle eliminacije u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Parizu i poraza od Italije.

BETAPHOTO/FIVB/DS
BETAPHOTO/FIVB/DS

Povezane vesti

"Kraj je definitivno, zato što je došlo vreme za to. Uživala sam, bilo mi je prelepo, prezahvalna sam na svemu, na svim emocijama, na svakoj medalji, na svakom porazu, na svakoj naučenoj stvari. Svim sugračicama bivšim i sadašnjim, selektorima bivšim i sadašnjim, ljudima u Savezu. Ogroman osećaj zahvalnosti. Mnogo mi je bilo lepo i mnogo mi je bilo teško", rekla je Ognjenović novnarima u Parizu.

"Bilo je emotivno, svi su došli za moj rođendan. Trudila sam se da nemam nikakvu emociju da li je opraštanje. Nisam dozvolila da me to omete, niti sad. Da je kraj, jeste, teško je za prihvatiti, ali ovo je možda jedini put, da su osim roditelja, svi moji bili tu. Inače sam bila emotivna, raspali smo se na Noletov govor, imali smo video u Selu gde su se naši javljali. Poslednja dva dana se puno plakalo, ogroman naboj za sve nas i prevelika želja. Nije bilo jednostavno ostati priseban i prihvatiti poraz, prijatelji i porodica na tribinama, a rezultat je izostao", dodala je.

Srpski tim nije uspeo da se plasira u polufinale, pošto je izgubio od Italije 0:3.

"Teško je zato što sam bila jako zadovoljna kako smo počeli meč, imali smo neku drugu energiju, nego što je bio slučaj na prethodnim utakmicama. Svako od nas je dao dozu vere i samopouzdanja, išli smo na sve ili ništa i bez straha, bilo je dobrih akcija i poteza, sve je bilo sjajno do 19:15, 20:16. Mislila sam da na ovom nivou i u ovakvim utakmica, ta prednost ne može da se ispusti", rekla je Ognjenović.

"Danima smo gledali odbojku, što mušku što žensku, igrala se vrhunska odbojka, bilo je raznih rezultata, ali nekako sam verovala da smo mi ti koji neće to ispustiti. Verujem da bi značilo dosta psihološki... ali kada se izgubi par poena u nizu na kraju seta, to se odrazi na tim. Od drugog seta videlo se da se igra poljuljala, verovale smo, ali je set otvoren u njihovu korist, pokušavali smo da nađemo priključak", dodala je ona.

Ognjenović je rekla da joj je žao što je tokom trećeg seta ispalo da je Italija mnogo dominantnija.

"Ne mogu to da prihvatim i ne slažem se sa time. Ne zbog toga što smo sa njima uvek igrale egal, nego što one danas zaista nisu ništa značajno pokazale u poređenju sa nama. Mi smo strahovali od Ebonu, koja je njihov najbolji pojedinac. Niko se tu posebno nije izdvojio i onda mi je teže da razumem zašto je bilo toliko ubedljivo u trećem setu", navela je.

"Ispalo je da su nas rasturile u trećem setu, to nije pravi odnos snaga. Kada je 2:0 i 14:7 čujem sa svih strana da verujemo i da igramo, ali to je na ivici nemoguće misije. Bilo je izmena i pokušaja da se nešto promeni, ali jednostavno nije uspelo", dodala je Ognjenović.

Ona je rekla da bi njena ekipa da je mogla da bira, pre takmičenja izabrala Italiju za protivnika u četvrtfinalu, pošto zna da igra protiv te ekipe.

"Uvek nam je taj protivnik ležao, ali danas su nas stvarno nadigrale. Nije se završilo kako smo hteli i planirali. Ostaje žal, pričali smo o zlatu i medalji, a na kraju ovako ubedljiv poraz u četvrtfinalu. Ne preostaje ništa drugo nego da se prihvati - 3:0 u četvrtfinalu, možda govori da je tako trebalo da bude. Nema nešto mnogo da se doda, osim prvog seta nismo nešto preterano bili u priči, žao mi je zbog toga", rekla je Ognjenović.

Odbojkašice Srbije zauzele su ukupno sedmo mesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke