Zlatni vaterpolisti stigli kući! Stevanović: "Ko nas je otpisao?", Mandić: "Hvala Novaku za govor od srca!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 12.08.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Vaterpolo reprezentacija Srbije sletela je danas u Beograd dan nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Održana je i konferencija za medije na kojoj su govorili selektor Uroš Stevanović, kao i vaterpolisti Miloš Ćuk, Dušan Mandić i Sava Ranđelović.

Selektor Stevanović istakao je da oni nisu gubili nadu u osvajanje zlatnog odličja, a čestitao je svojim igračima ne samo zbog trijumfa, već i zbog toga što su pobedili i svoje strahove.

"Ne znam ko nas je otpisao. Mi kao grupa nismo bili otpisani, išli smo da osvojimo zlato. Tražio sam momcima da ne prate medije, da ne čitaju komentare, jer mi smo ti koji kreiramo mišljenje i atmosferu. Hvala Bogu što je nagrađen naš trud i rad neverovatnim rezultatom. Zahvalio bih se svom stručnom štabu. Prvo Dajani Zoretić koja je spremila ekipu, trenerima Stefanu Ćiriću, Darku Biliću i Milošu Ostojiću, fizioterapeutima, doktorima, sportskom psihologu Andriji Geriću, sudiji Mihajlu Ćiriću koji se pokidao. Zahvalio bih se i momcima za ovih godinu i po dana, čestitao bih im ne što su olimpijski šampioni, nego što su pobedili ego, sujetu, strahove, mane.

Jedinu ekipu koju nisam želeo u četvrtfinalu je Grčka, dobila nas je u tri utakmice, plus dve trening utakmice. Ovog leta smo se dobro spremili i za Grčku, i za Ameriku i za Hrvatsku, ekipe koje su slične po individualnom kvalitetu. Dobili smo na samopouzdanju posle Grčke, pa smo posle odigrali skoro perfektno, posebno u finalu. Grci imaju kvalitet, dosta kombinacija, teško je to spremiti u dva dana. Na poslednje dve utakmice, kada je najpotrebnije, bili smo najbolji", smatra selektor Uroš Stevanović.

Miloš Ćuk ističe da je sve rađeno planski.

"Sve je planski rađeno, jedino smo mislili da će protiv Australije biti 7:3, a bilo je 8:3. Tu smo promašili. Ne može da bude lako, uvek nam je grupna faza bila teška i neizvesna. Nikada u grupi nismo bili na nivou, a to je, ispostavilo se, dobar recept. Igrali smo sve bolje i bolje od četvrtfinala i u finalnoj utakmici smo izgledali kako smo želeli", kazao je Ćuk.

Sava Ranđelović je poručio naciji i selektoru da će se momci odazvati i potencijalnom pozivu za naredne OI.

"Što se nas tiče - mi smo tu i za naredne Olimpijske igre. Sve je na selektoru, nadam se da ćemo biti dovoljno dobri da nas pozove za Los Anđeles."

Prethodnih godinu dana bilo je izuzetno teško za Dušana Mandića koji je prošao put od otpisanog u Novom Beogradu do zlatnog olimpijca.

"Bilo je uspona i padova, jako težak momenat bio je posle poraza od Australije. Nismo ličili na sebe, taj poraz nas je baš duboko dotakao. Možda i nešto isprovocirao u nama. Moram i da se zahvalim Novaku, koji je tad došao da poseti olimpijce. Svi smo bili u sobi, razmišljali, ušao je na vrata i održao je govor od srca. To je doprlo do nas, dalo nam dodatnu motivaciju. Još više smo uživali kada je on došao do dugo iščekivanog cilja. Lepa priča i za njega i za nas. Ne bih ulazio u detalje, ali pričao je o njegovim pobedama i porazima, šta je sve on prolazio. Osetili smo da je to istinito i iskreno.

Poslednjih šest meseci? Neverovatno, nestvarno... Nisam ni sanjao da ću biti u ovoj situaciji. Kada veruješ, kada si iskren prema sebi i drugima, tada se vrati. taj put me je doveo do ovog zlata", smatra Dušan Mandić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke