Zna se ko ima basketaški "drim-tim", Srbija bolja od Amerike na startu OI!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 30.07.2024.
22:56
Izvor: Sportske.net

Sjajan početak.

KSS
KSS

Povezane vesti

Basketaši Srbije započeli su olimpijski turnir u velikom stilu.

Srbi su savladali Sjedinjene Američke Države sa 22:14 u prvom kolu takmičenja.

Najefikasniji igrač u našem timu bio je Marko Branković sa osam poena. 

Srbija je na startu meča do poena dolazila iz reketa preko Marka Brankovića, dok su se Amerikanci više oslanjali na šut spolja, a prvu dvojku za njih ubacio je Džimer Fredet za vođstvo od 3:2.

Igralo se izuzetno čvrsto, sa velikim brojem faulova, a naši baksetaši ispunili su bonus već posle tri minuta i 15 sekundi igre. U tom trenutku Amerikanci su najviše zahvaljujući Fredetu vodili sa 7:5, a posle jnjegovog polaganja i sa najubedljivijih 8:5, ali su ubrzo i oni ušli u probleme sa faulovima.

Usledila je furizona serija Srba od 4:0 koju je dvojkom za vođstvo krunisao Branković, a naš tim konačno poveo sa 9:8, ali je to kratko trajalo, jer su Amerikanci vrlo lako preokrenuli rezultat u svoju korist i istekli minimalnu prednost - 10:9, te nas naterali da zatražimo tajm-aut.

Posle malog predaha najbolji basketaš sveta Strahinja Stojačić izveo je efektno zakucavanje uz faul i vratio nam prednost - 11:10. Uspeli su naši momci da povećaju prednost posle dva pogođena slobodna bacanja Brankovića i odmakli na 13:10. 

Kao da je u tim trenucima Amerikance uhvatila nervoza, pa je Beri laktom udario Vasića zbog čega mu je pokazana nesportska lična greška, a naša selekcija imala idealnu priliku da se dodatno odlepi. Vasić je bio polovičan sa "penala", a Brankovič položio za velikih 16:11 na četiri minuta pre kraja meča.

Posle pogotka Stojačića Srbija je vodila sa 18:12 i samo su nas tri poena delila od trijumfa. Amerikanci su smanjili na 18:14, a onda Majstorović ubacio dvojku za nedostižnih 20:14. Trijumf Srbije obezbedio je Stojačić za konačnih 22:14.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke