Zorana Arunović od zlata: "Sada sam osvojila sve! Radila sam kao konj, da je potrajalo duže..."

Autor: Ivan Cvetković
petak 02.08.2024.
10:15
Izvor: Sportske.net

Utisci nakon zlatne medalje u Parizu najbolji mogući.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Strelci Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su zlatnu medalju u disciplini deset metara vazdušni pištolj - miks, što je prvo odličje za srpski tim na Olimpijskim igrama u Parizu.

Zorana Arunović je sinoć doputovala u Beograd i na konferenciji za medije nije krila zadovoljstvo zbog najvećeg uspeha u karijeri.

"U avionu sam prvi put ostala sama, dva i po sata da sam ostala sama sa svojim mislima, bilo je emotivno, brisala sam suze. Emotivan let od Pariza do Beograda", istakla je Arunovićeva.

"Mi, sportisti, često dobijamo aplauze, treneri budu izostavljeni. Gledam da ih pomenem i stavim u prvi plan. Iza sportiste stoji još neko. Stoga bih želela da pohvalim svoju sestru Jelenu i Damirovog brata. Mikec mi je rekao da je kamen koji nam je pao sa leđa težak oko pola kilograma, ali ja mislim da je neprocenjivo težak

Noć pre finala? Bilo je to vrla topla noć bez klime, ali je bila jedna emocija koju je bilo potrebno neutralisati... U jednom momentu je to bilo uspešno urađeno, spavala sam od pola jedan do 4 ujutru. Znala sam da me čeka meč za zlato. Uključila sam telefon, poslala dami pored (trener Jelena) poruku oko pola pet, obukle smo se i obišle smo selo nekoliko puta po tri minuta i to je bilo dovoljno. Gledali smo da se spremimo, da budemo u makskimumu u tom danu. Ako je neko rekao da je pobeda rutinska, nije, bila je neizvesna, jako."

Arunovićeva je istakla zajedništvo i timski rad sa Damirom Mikecom.

"Pobedio je tim koji se oslanjao jedno na drugo, nismo popustili. Kada smo gubili 2:10, nismo popustili. Ono što opisuje Damira i mene je klasa i konstantna potreba da budemo bolji. Znali smo da smo se oslonili jedno na drugo. Onda kada on nije dobar, ja sam bila preuzimala ulogu i obrnuto. Ja sam nas dovela u egal, a on je zadao konačan udarac", rekla je Zorana Arunović.

"Da je potrajalo duže, bila bih bliže srčanom udaru (smeh). Da li bih promenila nešto? Jedino da bude lagodnija, ali nema veće draži nego da se pobedi sa 16:14. Ovo je sjajan prikaz našeg sporta, kako treba da izgleda finale. Mi smo izgubili, mogli smo da se predamo i nismo, pa smo stigli, pa opet gubili, pa imali meč poen, i opet se nismo predali. Osim ove medalje treba da se dobije medalja za otpornost. Da li bih nešto promenila? Neku drugu medalju možda ne bih mnogo pamtila.

Bila mi je želja da kada budem na kraju karijere, da mogu da završim, da je krug pun. Ja, Zorana Arunović, sam prvakinja Evrope, sveta, svetska rekorderka i olimpijska šampionka. Sada sam mirna! Da me ne shvatite pogrešno, ovo ne znači da ću da završim karijeru. Izdržali smo, moglo je da ne bude ovako, naježim se kada pomislim, bilo je sreće… Sreću ne priznajem, ali je fortuna bila na našoj strani. Sve je to imalo smisla. Mislim da smo uradili sve, Sandra Perković je rekla da je radila kao konj i žao joj je što je bila peta, a ja sam radila kao konj sa tobom i žao mi je što nismo bili to - to u singlu, ali ova medalja je pokazala da ima sve smisla. Svi ti treninzi, sati koje smo proveli su imali smisla", smatra Zorana.

Zoranina sestra i trener Jelena takmičenje je doživela veoma emotivno.

"Ja sam to doživela emotivno. Idete na takmičenje, znate da vam to nedostaje. Radili smo kao da će da se desi, uvek su veće šanse da ne uspete, nego da uspete. Nivo performansi je bio obećavajući, a zauzimala je prvo mesto na rang listi pre odlaska. Svaki trener zna kada počne sumnja, preispitivanja, uvek smo bilo zajedno, stisli se kao tim, zajedno radili i uspeli da u miks timovima osvojimo dugo očekivanu, zlatnu medalju. Ja sam sanjala da nije gotovo, presekla sam se, rekla sam da jeste. Ovo što smo pokazali u borbi za zlato je bila najbolja predstava koliko je zanimljiv streljački sport. Ovako treba da izgleda finale OI. Poslednji hitac je odlučio ko je najbolji na svetu", rekla je ona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke