AdmiralBet 3x3 Serbia Tour - Kragujevac dao srpskog predstavnika u Evropi!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 15.07.2024.
16:15
Izvor: Sportske.net

Još jedno sjajno takmičenje!

AdmiralBet 3x3 Serbia Tour
AdmiralBet 3x3 Serbia Tour

Povezane vesti

 Admiral Bet 3x3 Serbia Tour odigran u Kragujevcu sa sobom je doneo sjajne utakmice i velika uzbuđenja, publika je mogla da uživa u odličnim golovima i još boljoj atmosferi. Glavni grad šumadije ugostio je najbolje 3x3 fudbalere na Trgu Radomira Putnika, a pobedu u velikom finalu odnela je ekipa Bahu Djoković Kennelkoja je rezultatom 4:2 savladala tim Pin Beta. Pored brojih nagrada pobednička ekipa je dobila vaučer od 50.000 dinara, ali i priliku da predstavlja Srbiju na međunarodnom turniru u Letoniji, tačnije u Ventspilsu.

Turnir je, kao što je to obično ipraksa, počeo grupnom fazom. Četiri grupe bile su sastavljene od po tri ekipe, a dva prvoplasirana tima grupe išla su u sledeći deo takmičenja. Grupu A činile su ekipe Solar-M, Pin Bet, Fair Play. Grupa B bila je grupa SU KPZ 012, Bahu Djoković Kennel-u i timu Admiral Beta. U grupi C imali smo Hornjak logistik, Pekara Milanovic i Furni Enterijeri, dok su poslednju grupu D činili Hypotrade, Balkan Trip TV i Migrad 2022.

U grupi A i C nije bilo mnogo uzbuđenja, Solar-M i Hornjak logistik lako su, sa po dve pobede, izašle iz svojih grupa kao prvoplasirane. Iz pomenutih grupa sa po jednom pobedom dalje su prošle i ekipa Pin Bet, odnosno timPekara Milanović.

Grupa B bila je nešto zanimljivija, tim SU KPZ 012 uspeo je sa jednom pobedom i jednim nerešenim rezultatom da bude pobednik grupe, postigavši u dva meča čak 11 golova. Dva nerešena rezultata bila su dovoljna Bahu Djoković Kennel da nađe svoje mesto među osam najboljih, dok je ekipa Admiral Beta sa svega jednim osvojenim bodom svoje učešće završila već posle prve faze.

AdmiralBet 3x3 Serbia Tour

Ubedljivo najzanimljivija grupa prvog dela takmičenja bila je grupa D. Sve tri ekipe su posle dva odigrana meča imale jedan poraz i jednu pobedu, odnosno tri boda. Na kraju je sistemodredio da u sledeći deo turnira idu ekipe Hypotrade sa prvog, odnosno BalkanTripTV sa drugog mesta. Takmičenje je i pored tri osvojena boda i 11 dati golova završila ekipa Migrad 2022.

Sve je bilo spremno za glavni deo takmičenja i nokaut fazu. Prvi duel između Solar-M i Pekare Milanović doneo nam je čak 10 golova, od čega je osam završilo u mreži Pekare Milanović, pa je ekipa Solar-M lako prošla u polufinale. Najuzbudljiviji meč četvrtfinala priredile su nam ekipe Bahu Djoković Kennel i Hypotrade. Posle velike borbe i mnogo golova rezultat je ipak prevagnuo na stranu Bahu-a koji je slavio sa 6:5.

Drugi deo kostura doneo je gotovo identične utakmice. Jedna ne preterano neizvesna, ali sa velikim brojem golova (7:3) odigrana je između SU KPZ-a 012 i Balkan Trip TV-a. U poslednjem meču ovog dela, ekipa Pin Beta je posle neizvesne završnice savladala tim Hornjak logistik sa 4:3 i tako popunila poslednje mesto u polufinalu.

Četiri najbolje ekipe borile su se za zlatno odličije i brojne nagrade. Prvo polufinale, kao što se i očekivalo, bilo je izuzetno tvrdo i neizvesno. Na kraju je tim Bahu Djoković Kennelposle novepobede postao prvi finalista, savladali su Solar-M sa 4:3. U drugom duelu Pin Bet je uz dosta muke, iako to rezultat možda i ne pokazuje najbolje, savladao ekipu SU KPZ-a 012 rezultatom 7:5, pa će se u velikom finalu boriti za šampionski pehar i put u Letoniju.

 

AdmiralBet 3x3 Serbia Tour

Dve ekipe koje su pokazale najviše na glavnom trgu Kragujevca vodile su borbu u završnom meču AdmiralBet 3x3 fudbal turnira. Meč je počeo velikim brojem propuštenih prilika na obe strane. Međutim u svega dva minuta ekipa Bahu-a uspela je dva puta da zatrese mrežu protivnika, prvo iz penala, a zatim sjajnim golom iz igre. Bio je Pin Bet primoran da pritisne i makar do poluvremena pokuša da prepolovi prednost protivnika. Šanse su se ređale, ali je Bahu disciplinovanom odbranom uspeo da na veliku pauzu ode sa dva gola prednosti. Nastavak meća bio je rezervisan za pritisak ekipe Pin Bet i pokušajima da se rezultatski vrate u finalni meč. Pritisak se, oko pet minuta do kraja, isplatio pa je Pin Bet sjajnom timskom akcijom prepolovio rezultat u finalu. Minut kasnije se iz penala Pin Bet potpuno vratio u susret izjednačivši rezultat na 2:2. Potpuna ludnica viđena je 13 sekundi do kraja kada je Bahu postigao gol za novo vođstvo, a na kraju i u poslednjoj sekundi za potvrdu pobedu od 4:2, šampionski pehar, put u Letoniju i mnoge druge vredne nagrade.

 

 

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke