AdmiralBet 3x3 Serbia Tour - Vrbašani najbolji u Lazarevcu, sledi kruna sezone!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 11.09.2023.
08:15
Izvor: Sportske.net

Turnir u Lazarevcu imao i specijalnog gosta iz Japana.

Povezane vesti

Sportsko leto u Srbiji ove godine obeležio je i AdmiralBet 3x3 fudbalski karavan, čija je deveta po redu stanica bio Lazarevac.

Podsetimo, prethodnih osam turnira održano je u Sremskoj Mitrovici, Požarevcu, Leskovcu, Kragujevcu, Zlatiboru, Kladovu, Kraljevu i Bečeju, a u nedelju su i lazarevački ljubitelji fudbala 3x3 mogli da uživaju u ovom sve popularnijem sportu.

Turnir je organizovan na glavnom gradskom trgu, a ono što ga izdvaja od osam prethodnih jeste i dolazak jednog specijalnog gosta iz Japana. 

U pitanju je jedan od najboljih japanskih 3x3 fudbalera Jasuhiro Nabeta. On živi u Tokiju i važi za jednog od Top 3 tamošnjih igrača, a sam njegov dolazak u Srbiju dovoljna je ilustracija kakvu je pažnju izazvao i koliko je uspešan bio ovogodišnji AdmiralBet 3x3 karavan širom Srbije. Nabeta je dan ranije u Lazarevcu odradio pripremni trening, a u nedelju na turniru nastupio je za ekipu AdmiralBet-a.


Vreme je bilo idealno za fudbal, a takmičenje je održano u konkurenciji PRO seniora kao i u mlađim kategorijama. Važno je napomenuti da se kotizacija za učešće na turniru nije plaćala i da su svi bili dobrodošli na jednu od poslednjih 3x3 stanica ove sezone. 

Kao i na prethodnim turnirima, gledaocima je bila omogućena i dodatna sportska zabava u Fun zoni pored terena, a dobroj atmosferi je, uz muzičku podlogu, doprineo i voditelj Luka Tešanović. 

Od ukupno četiri ekipe u mlađim kategorijama, najbolja je bila ekipa Napretka iz Medoševca koja je u finalu savladala Kolubaru KIDS sa 3:1.

U seniorskoj konkurenciji nastupilo je ukupno osam ekipa podeljenih u dve grupe, a po dve najbolje ekipe iz svake grupe izborile su plasman u polufinale.

U prvom polufinalnom susretu, ekipa AdmiralBet-a je savladala CLC Company Boleč sa 4:3, dok je u drugom polufinalu bilo znatno manje rezultatske neizvesnosti. Vrbas je sa 8:3 savladao ekipu UP Livinga, pa je odluka o osvajaču turnira pala u finalnom okršaju između AdmiralBet-a i Vrbasa.

Vrbašani su nastupili u sastavu: Danilo Radović, Martin Šmit, Luka Dragnić i Nemanja Peković, dok je sastav ekipe AdmiralBet-a na ovom turniru bio: Dragoljub Tadić, Jasuhiro Nabeta, Marko Bulatović i Nemanja Milanović.

I u finalu je Vrbas bio ubedljiv, trijumfovao je sa 5:1 i zasluženo osvojio prvu nagradu u iznosu od 150.000 dinara koju im je uručio predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević.  

Drugoplasiranoj ekipi AdmiralBet-a pripala je novčana nagrada u iznosu od 50.000 dinara, a treće mesto osvojio je CLC Company Boleč.

I ne samo to, ekipa Vrbasa je osvajanjem turnira u Lazarevcu izborila pravo učešća na finalnom turniru Srbije koji će biti održan 23. septembra u Beogradu, na Kalemegdanu, što će biti kruna ovogodišnje sezone AdmiralBet 3x3 Serbia Tour-a.

Kako su organizatori najavili, na finalnom turniru učestvovaće ukupno 12 najboljih ekipa u Srbiji. Devet mesta popunili su pobednici prethodnih turnira, među kojima je i Vrbas, a uz njih će učestvovati i još tri ekipe koje su od preostalih timova ostvarile najbolji učinak

Dakle, sve ovo je bila uvertira za najveći AdmiralBet 3x3 spektakl koji nas tek očekuje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke