Arunović i Mikec lagano do zlata, imamo i bronzu!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 23.05.2022.
15:45
Izvor: Sportske.net

Sjajni srpski strelci!

Streljački savez Srbije
Streljački savez Srbije

Povezane vesti

Srpski strelci u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem osvojili su danas zlatnu i bronzanu medalju na Gran pri turniru Svetske streljačke federacije (ISSF) u Granadi.

Zorana Arunović i Damir Mikec su opravdali ulogu favorita i stigli do zlata, dok je timu Srbija 2, koji su činili Brankica Zarić i Duško Petrov, pripala bronzana medalja, saopštio je Streljački savez Srbije.

Mikec i Arunović su u kvalifikacijama osvojili prvo mesto sa 574 krugova, a uz Srbiju 1 je u meč za zlato prošla i drugoplasirana Gruzija, sa krugom manje.

Malo je nedostajalo da se oba srpska tima kvalifikuju u meč za zlato. Zarić i Petrov su u kvalifikacijama bili samo dva kruga slabiji od Gruzije, zauzeli su treće mesto i tako izborili mesto u jednom od dva meča za bronzu.

Rival Zorani Arunović i Damiru Mikeca u susretu za zlato bili su 53-godišnja Nino Salukvadze, osvajač olimpijskog zlata i srebra na OI u Seulu 1988. godine i bronze u Pekingu 2008, i njen učenik, 22-godišnji Kako Mosulišvili.

Srpski tandem je u svakoj od prvih osam serija postigao bolji rezultat od Gruzije i na kraju slavio sa 16:0.

Ekipa Srbija 2 se u duelu za bronzu sastala sa Švedskom 2, šestoplasiranom u kvalifikacijama. Duško Petrov i Brankica Zarić su ubedljivo savladali Šveđane sa 17:7.

U drugom duelu za bronzu tim Španija 1 je pobedio prvu ekipu Švedske sa 16:12.

Srpska četvoročlana reprezentacija se iz Granade vraća sa četiri odličja.

U nedelju, kada su na programu bila pojedinačna takmičenja vazdušnim pištoljem, Damir Mikec je osvojio srebro, a Zorana Arunović bronzu.

Mikeca i Arunović od kraja ove nedelje očekuje i Svetski kup u Bakuu, koji počinje u subotu.

Uz tandem naših najboljih strelaca pištoljem, Srbiju će u Bakuu predstavljati i šestoro strelaca puškom - Andrea Arsović, Sanja Vukašinović, Teodora Vukojević, Milenko Sebić, Milutin Stefanović i Lazar Kovačević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke