Odjeknule nove ''transfer bombe'' u Radničkom - Stižu još dvojica reprezentativaca!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 14.10.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Kragujevčani stvaraju još moćniji tim za sledeću sezonu!

SPD Radnicki
SPD Radnicki

Povezane vesti

Dan pred duel protiv šampiona Evrope, Ferencvaroša, kragujevački Radnički je objavio i potpuno neočekivanu vest koja će jako obradovati njegove navijače.

Naime, uprava kragujevačkog kluba koja je ovog leta već obavila ogroman posao angažovanjem reprezentativaca poput Nikole i Petra Jakšića, Strahinje Rašovića, Duška Pijetlovića, Radomira Drašovića, golmana Radoslava Filipovića, završila je i prva dva transfera za narednu sezonu 2025/26!

Naime, Radnički je ovog popodneva na svom zvaničnom sajtu potvrdio da će sledeće sezone biti jači za još dvojicu članova našeg nacionalnog tima koji su učestvovali u pomenutim uspesima – Savu Ranđelovića (tri olimpijska zlata) i Nikolu Dedovića (dva).

''Radnički će tako vratiti još dvojicu reprezentativaca u domaći klupski vaterpolo, pošto obojica već devet godina nastupaju u inostranstvu. Oba igrača će u Šumadiju stići narednog leta, nakon što završe ovosezonske obaveze u mađarskom Vašašu, sa kojim igraju i u Ligi šampiona. Sa kragujevačkim klubom su dogovorili dvogodišnju saradnju.

Reč je o dobro poznatim licima. Ranđelović (31) je karijeru započeo u rodnom Nišu, potom branio boje Crvene zvezde sa kojom je osvojio Ligu šampiona, pre nego što je otišao „preko grane“, u redove italijanske Breše, te mađarskih timova OSC i Vašaš. Sa Brešom i Vašašom osvojio je Kup Evrope.

Sava je dugogodišnji reprezentativac Srbije. Na velikim takmičenjima debitovao je zlatom na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 2014. i sa 'delfinima' osvojio 15 najsjajnijih odličja, među kojima tri na Olimpijskim igrama, jedno na Svetskom prvenstvu i tri na Evropskom prvenstvu.

Dedović (32) je još poznatiji kragujevačkoj publici, s obzirom na to da je nastupao za Radnički u sezoni 2014/15 i pomogao klubu da dođe do prvog domaćeg trofeja – Kupa Srbije i to kao MVP finalnog turnira. Potom se preselio u inostranstvo i branio boje riječkog Primorja, nemačkog Špandau, Sinteza iz Kazanja i Vašaša.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je dva zlata na Olimpijskim igrama, u Tokiju i Parizu'', navodi se na sajtu Radničkog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke