Borili su se kao lavovi - Ništa od medalje, Poljaci su prejaki!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 12.09.2023.
20:23
Izvor: Sportske.net

Zaslužena pobeda Poljske i to posle preokreta.

EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI
EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI

Povezane vesti

Poraz naše reprezentacije u okviru četvrtfinala Evropskog prvenstva čiju završnicu igramo u Italiji. Danas je u Bariju bolja bila jedna od najboljih svetskih selekcija, reprezentacija Poljske na čelu sa našim Nikolom Grbićem, bilo je 3:1 (26:28, 25:15, 36:34, 25:17)

Dobro je počela naša reprezentacija, poveli su izabranici Igora Kolakovića sa 9:5 u prvom setu, ali su Poljaci kratkim servisima stigli do 9:9. 

Ipak, Luburićeva završnica je bila fantastična, pa je posle četiri uzastopna poena Srbije nakon servisa Podraščanina, Nikola Grbić morao da traži tajm-aut. 

Igralo se u serijama i Poljaci su ponovo izjednačili, a kada je Kujundžić stao na servis liniju, Srbija je imala 3 poena prednosti, ali je i ovoga puta Poljska izjednačila, a potom i povela sa 18:17. 

Luburićevi servisi su doneli dosta toga dobrog, pa smo poveli u finišu seta i sa dva poena razlike, ali je posle problema na prijemu, trojni blok izblokirao Kujundžića za 23:23. Posle bloka Krsmanovića imali smo prvu set loptu, imali su i Poljaci jednu, a onda Leon šalje loptu u aut za 28:26!

Poljaci su stekli 4 poena razlike (10:6) u drugom setu, potom i do 14:8, koncentracija naših momaka je bila na daleko nižem nivou nego u prvom setu i naši rivali su to koristili. 

Set je otišao predaleko, dovoljno da Kolaković odmori malo glavne igrače, a Poljaci su izjednačili na 1:1. 

Neizvesno na startu trećeg, i jedni i drugi su igrali dosta dobro, a onda neverovatan servis Leona za 6:4. Luburić je odlično servirao i nadoknadili smo brzo minus, a onda smo i poveli posle fantastičnog servisa Perića. 

Nekoliko velikih šansi posle sjajnih odbrana je propustila naša reprezentacija da se odvoji na dva poena viška. Poen za poen, a onda odličan blok Poljaka za 19:17. Uspeli smo da posle tajm-auta dodatno podignemo nivo igre, poveli smo posle greške Kačmareka sa 21:20, a posle trojnog bloka imali smo 23:22. Ipak, posle poena iz servisa Jakuba Kohanovskog došli su naši rivali do set lopte, potom do još dve, ali nijednu nisu iskoristili, da bi naš tim stigao do set lopte pri rezultatu 27:26. 

Igra nerava, Krsmanovićev as za 30:29, pa onda dva vezana poena za Poljake za 31:30... Onda dva poena za nas, Luburićev as za set loptu, a imali smo novu posle poena Ivovića.

I onda Kujundžić je imao šansu, bio je izblokiran, Poljaci dobijaju ovaj set sa 36:34. 

U četvrtom su Poljaci stigli do dva poena prednosti (10:8), a onda i do tri poena viška posle bloka, a kada je blok Poljaka zaustavio i Luburića, bilo je 15:11. 

Održavali su prednost, poveli i sa 22:16, sve je već bilo gotovo...

Poljaci će u polufinalu igrati protiv Slovenije. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke