Bravo! Angelina među pet najboljih mladih sportista!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 16.09.2022.
17:36
Izvor: Sportske.net

Lepo!

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Evropski olimpijski komiteti objavili su danas imena pet finalista koji će konkurisati za trofej za najboljeg mladog sportistu Evrope "Pjotr Nurovski" za 2022, a među njima se nalazi i srpska atletičarka Angelina Topić.

Angelina Topić je na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Minhenu osvojila bronzanu medalju u skoku u vis. Ona je do bronze stigla skokom od 1,93 metra, a bila je najmladja učesnica u toj disciplini.

Ona je na poslednjem održanom Svetskom prevenstvu za juniore u Kaliju osvojila bronzanu medalju, dok je na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju.

Pored Topić, u konkurenciji za ovu prestižnu nagradu nalaze se i gimnastičarka Daria Atmanov (Izrael), veslačica Sofia Dalidu (Grčka), skakačica u vodu Andrea Spendolini Sirieiks (Velika Britanija) i plivač Filipo Bertoni (Italija).

Ceremonija proglašenja najboljeg mladog sportiste Evrope biće održana tokom Seminara Evropskih olimpijskih komiteta u Grčkoj, 30. septembra.

Najboljeg mladog sportistu izabraće predstavnici svih nacionalnih olimpijskih komiteta iz Evrope. Pored prestižnog trofeja, laureat će od Evropskih olimpijskih komiteta dobiti stipendiju za dalji sportski razvoj. I ostali finalisti ostvaruju pravo na novčane nagrade za potrebe daljeg sportskog usavršavanja, a shodno konačnom plasmanu.

Srbija je i prošle godine imala finalistu medju najboljim mladim sportistima Evrope, kada je Adriana Vilagoš, naša talentovana bacačica koplja, zauzela drugo mesto u izboru Evropskih olimpijskih komiteta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke