Brejdi i Rodžers vade fleke u gostima, biće poena u San Francisku!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 23.10.2022.
11:30
Izvor: Sportske.net

Šta igrati ovog vikenda u NFL-u?

nfl.com
nfl.com

Povezane vesti

Sezona u najjačoj ligi američkog fudbala na svetu polako se zahuktava. Nakon šest odigranih rundi samo su Filadelfija Iglsi na maksimalnom skoru, dok su Bafalo Bilsi očekivano, a Minesota Vikingsi i Njujork Džajantsi potpuno neočekivano na samo jednom porazu.

Prošlu rundu obeležili su porazi dvojice legendarnih kvoterbekova. Tampa Bej Bakanirsi Toma Brejdija izgubili su od Pitzburg Stilersa, a Grin Bej Pekersi koje predvodi Aron Rodžers glatko su na svom terenu poraženi od Njujork Džetsa.

Pred nama je vrlo interesantan vikend u NFL-u, a mi smo vam izdvojili pet tipova za klađenje u AdmiralBetu.

Karolina Panters – Tampa Bej Bakanirs

Odigrao je Tom Brejdi solidnu utakmicu protiv Pitzburga imao 25-40 kompletiranih pasova uz jedan tačdaun, ali je igra trčanjem bila bolna tačka Bakanirsa. Raningbekovi Fournet i Vajt pretrčali su samo 75 jardi, što je bilo dovoljno za tesan poraz 20:18. Šampioni iz 2021. imaće idealnu priliku za popravni u Karolini.

Pantersi imaju samo jedan trijumf ove sezone, a na prošloj utakmici igrali su bez startnog kvoterbeka Bejkera Mejfilda koji se povredio i neće ga biti ni protiv Bakanirsa. Bez njega su domaćini još slabiji.

Jasno je da su Bakanirsi veliki favoriti i trebalo bi očekivati čistu dvojku u Karolini.

Vašington Komanders – Grin Bej Pekers

 Na startu svake sezone velika su očekivanja od Grin Bej Pekersa koje predvodi jedan od najboljih kvoterbekova svih vremena Eron Rodžers. Ostala je ekipa iz Grin Beja bez prvog hvatača Devontea Adamsa koji je prešao u Oukland Rejderse, ali još uvek ima veoma jak sastav. Ipak, to se nije videlo na prethodne dve utakmice u kojima su zabeležili poraze od, na papiru, mnogo slabijih kluba iz Njujorka Džetsa i Džajantsa i to kod kuće.

Sa druge strane Vašington je posle niza od četiri poraza upisao pobedu u prošloj rundi na gostovanju Čikago Bersima. Ponovo nije blistao napad Komandersa koji su postigli samo 12 poena, ali je odbrana tima iz prestonice bila sjajna i dopustila protivniku samo jedan tačdaun.

Teško je verovati da će Pekersi izgubiti tri vezane utakmice, previše je tu individualnog kvaliteta. Naš predlog ovde je dvojka.

Džeksonvil Džeguars – Njujork Džajants

Od Džeksonvila smo očekivali „mršavih“ 2-4 posle prvih šest mečeva. Nije ova ekipa projektovana za plejof. Prvi pik sa drafta 2021. Trevor Lorens igra sasvim solidno i njegov tim postiže preko 20 poena u proseku, ali odbrana nije dorasla za ozbiljniju borbu.

Kod Džajantsa to nije slučaj. Poslovično kvaltetna defanziva dobila je nadogradnju u izuzetnom napadu predvođenom kvoterbekom Danijelom Džounsom koji je napkon sazreo i odveo svoj tim do skoro od 5-1 uz tri uzastopne pobede.

Džajantsi su favoriti u Džeksonvilu, a dobra opcija je i veliki broj poena u ovom duelu.

Baltimor Rejvens – Klivlend Brauns

Rejvensi igraju po sistemu toplo-hladno, naizmenično su pobeđivali pa gubili za skor 3-3. Prošle nedelje ekipa koju predvodi kvoterbek Lamar Džekson poražena je od Džajantsa, a priliku za popravni imaće na svom terenu ovog vikenda.

U goste im dolaze slabašni Klivlend Braunsi koji su vezali tri poraza u nizu. Nakon odlaska Bejkera Mejfilda u Karolinu, kromilo je preuzeo novi lider Džejkobi Briset i nije se proslavio. Bacio je svega šest tačdauna uz pet presečenih lopt za pas rejting manji od 80, što je katastrofalno za NFL standarde.

Jasno je da su Rejvensi favoriti u ovom meču, sada je red da dobiju, a Braunsi idealan protivnik da se ova tradicija nastavi.

San Francisko Fortinajners – Kanzas Siti Čifs

U reprizi finala Superboula 2020 godine sastaju se ovi rivali. Tada su Čifsi osvojili Lombardijev trofej i nagovestili šampionsku eru Patrika Mahomsa, ali se to nije dogodilo. Ostali su ostali na toj jednoj tituli, ali su jedni od glavnih favorita i ove sezone. Mahoms igra dobro, ali napadački arsenal Čifsa nije moćan kao ranije, pre svih više nema Tajrika Hila koji je otišao u Majami. Trevor Kelsi je preuzeo ulogu prve napadačke opcija, ali se još uvek kockice nisu sklopile za ekipu Endija Rida.

Sa druge strane, domaćin igra u skladu sa očekivanjima, na skoru je 3-3 uz solidne partije Džimija Garopula i prve violine tima hvatača Diboa Semjuelsa.

Teško je prognozirati pobednika ovde, ali su poeni zagarantovani.

 Kompletnu NFL ponudu u AdmiralBetu pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke