Čavić tužio Plivački savez Srbije!

Autor: Filip Rodic
četvrtak 09.11.2023.
11:45
Izvor: Sportske.net

Teško se odlučio na to.

roma09.it
roma09.it

Povezane vesti

Legenda srpskog sporta, ne samo plivanja, Milorad Čavić je tužio Plivački savez, jer još uvek nije dobio nacionalnu penziju, a dobitnik je nacionalnog priznanja i penzije.

Čavićev advokat Vladimir Ilić je naveo da PSS nije u roku podneo prijavu Ministarstvu omladine i sporta.

"Tužba je podneta protiv PSS, jer nije u roku, u skladu sa Uredbom koja definiše tu oblast, podneo prijavu Ministarstvu omladine i sporta i zbog čega je Milorad Čavić sada u situaciji da nacionalno priznanje može da ostvaruje posle 40. godine, a ne posle 35. kako je Uredba u tom periodu glasila", rekao je Ilić za "Večernje novosti".

Čovek koji je bio na korak da svrgne velikog Majkla Felpsa 2008. na Olimpijskim igrama u Pekingu, posle spornog finiša, naveo je da mu je jako teško što je morao da pokrene tužbu.

"Bio sam u šoku. Tada su me savetovali da je jedini način da ostvarim svoje pravo da podnesem tužbu. Teško mi je što sam moram da podignem tužbu, jer je PSS zahvaljujući moijim rezultatima iz treće kategorije skočio u prvu, dobio je i sponzore... Emotivno mi je teško to što me poslednjih godina Savez ne zove. Trener sam, držim radionice, radim u SAD, pozivali su me iz Hrvatske, UAE, Meksika, Kanade. Svi me zovu osim iz mog saveza", rekao je Čavić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke