Crna Gora bez novog podviga, važna pobeda Holandije

Autor: Aleksandar Golubović
subota 22.01.2022.
17:01
Izvor: Sportske.net

Smits briljirao u Budimpešti.

EPA-EFE/Tamas Kovacs
EPA-EFE/Tamas Kovacs

Povezane vesti

Rukometna reprezentacija Holandije slavila je protiv Crne Gore 34:30 u meču grupe 1 glavne runde Evropskog prvenstva odigranom u Budimpešti.

Prvi deo prvog poluvremena pripao je Crnogorcima, koji su u dva navrata vodili sa plus tri, a u jednom trenutku poveli i sa četiri gola razlike, čime su opravdali vrhunsku formu koja ih krasi tokom turnira.

Kako je poluvreme odmicalo, Holandija je preuzela primat i odličnom igrom u odbrani i pametnim napadima najpre topila razliku rivala, a onda došla i do preokreta.

Holanđani su u finišu poluvremena dodali gas mogli da na odmor odnesu plus tri, ali su morali da se zadovolje sa dva gola viška, što je zadovoljavajuće imajući u vidu da su već u 10 minutu gubili sa 10:6.

Ubedljivo najbolji pojedinac u redovima Holandije bio je Kaj Smits, koji je na poluvremenu postigao sedam golova.

Holandija je bolje počela i nastavak meča, ali je Crna Gora držala prihvatljiv zaostatak od dva ili tri gola razlike.

Crnogorci su imali u 44. minutu lepu priliku za izjednačenje, ali je golman Holandije dobro odreagovao. U trenucima kada su Crnogorci bili najbliži izjednačenju, "Lale" su se odbranile i vratile plus tri.

U poslednjih 10 minuta Holandija je ušla sa plus četiri, a do kraja meča je rutinski sačuvala sigurno vođstvo.

Pobednika je sa devet golova predvodio izvanredni Smits, dok su tri manje imali Steins i Falke, a po jedan manje Bajens i Benheman. U crnogorskom timu Čepić i Vujović su imali po šest, a Grbović se zaustavio na četiri.

Holandije je ova pobeda bila prekopotrebna budući da iz preliminarne runde nisu preneli nijedan bod, dok je Crna Gora propustila priliku da nakon podviga protiv Hrvatske dođe i do narednog u žestokoj borbi za polufinale. 

U narednom kolu, Crnogorci već u ponedeljak igraju protiv Francuske, dok će Holandija imati težak zadatak protiv Danske.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke