Crno-beli ''Spartanci'' napadaju DVA trofeja na startu sezone!

Autor: Darko Mitrović
petak 06.09.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

Sve je spremno za spektakl u Banjaluci.

Maja Nastic/RK Partizan AdmiralBet
Maja Nastic/RK Partizan AdmiralBet

Povezane vesti

Odbrojavamo dane do početka nove klupske rukometne sezone u Srbiji, na čijem startu ćemo odmah gledati i borbu za prve trofeje.

Pte svega, u pitanju je borba za trofej Superkupa Srbije, zakazana je za 12. septembar u 20.15h, u hali ''Borik'' u Banjaluci, gde će snage odmeriti aktuelni šampion Vojvodina i osvajač Kupa Srbije, ekipa Partizan AdmiralBet-a. Ovaj susret će ujedno biti polufinale Svesrpskog Kupa, jer će pobednički tim dan kasnije igrati finale turnira sa boljim iz meča Borac – Sloga. 

Crno-beli su pre nekoliko dana spektakularno predstavili svoj znatno pojačani tim za sledeću sezonu, opširnije o tome možete da čitate OVDE, a u susret utakmici Superkupa i početku nove sezone, za klupski sajt Partizan AdmiralBet-a govorio je trener crno-belih Đorđe Ćirković.

On je zadovoljan kako su odrađene pripreme za novu sezonu, kao i organizacijom koja prati tim van terena, što su odlični preduslovi da predstojeća sezona bude još uspešnija.

''Stvarno su pomereni standardi u organizacionom smislu. Uprava kluba nam je na taj način dala vetar u leđa ka ostvarenju naših ciljeva. Svi su na trening došli sa fenomenalnim utiscima, ali zanimljivo je da je golman Saed Heidarirad istakao da tako nešto do sada nije doživeo. Reč je o igraču koji je sa Dinamom iz Bukurešta igrao Ligu šampiona i Ligu Evrope i to samo po sebi dosta govori. Klub je napravio događaj na nivou tima koji igra Ligu šampiona i srećni smo što nam je i na taj način ukazano poverenje'', izjavio je Ćirković.

Slobodan Sandic

Podsetimo, crno-beli su tokom leta zadržali okosnicu tima, ali su doveli i veiki broj novih igrača. Ugovore su produžili: Ivan Mićić, Nemanja Obradović, Mladen Šotić, Veljko Popović, Nemanja Jović, Luka Arsenić i kapiten Nikola Zečević. Njima su se pridružila i kvalitetna pojačanja: golmani Saed Heidarirad i Nikola Zorić, krila Bojan Madžovski, Marko Vasić i Lazar Anđelković, bekovi Nikola Crnoglavac, Miha Kotar i Radan Kovačević, i pivotmeni Nemanja Ratković i Filip Leovac. 

To bi trebalo da bude odličan spoj mladosti i iskustva.

''Klub je pokazao veliku ozbiljnost u prelaznom roku i mislim da smo sklopili kompetetivan i odličan tim. Na svim pozicijama imamo bar dva kvalitetna igrača i u tom smislu je trenažni proces tokom ovih šest nedelja bio neuporedivo kvalitetniji u odnosu na isti period prošle godine. 

Potrebno je vreme da bismo integrisali sve te igrače, ali raspored kaže da nam se sve važne stvari dešavaju već u septembru i u tom smislu niko nas neće pitati da li smo imali dovoljno vremena. Jedan novi igrač kad dođe promeni se psihodinamika grupe, a kamo li njih deset. 

Već za šest dana moramo da izgledamo jako dobro, jer imamo priliku da osvojimo dva trofeja u dva dana. Ja se ponašam i radim kao da su naši ciljevi već ostvareni. Sa takvom energijom i mirnoćom pristupam radu u Partizanu. 

Saed je svaku sezonu sa Dinamom završio sa trofejem. Iskustvo takvog čoveka će biti ogromna korist za naš tim. Vasić i Ratković takođe imaju iskustvo osvajanja trofeja. Vodili smo računa o tome i ja stvarno ne brinem. Siguran sam da će stvari leći onako kako treba u jednom trenutku'', istakao je Ćirković.

Slobodan Sandic

Šta možemo očekivati od Partizana u Banjaluci?

''Pozdravljam odluku da se Super kup igra u Banjaluci, jer se očekuju pune tribine, što samo po sebi garantuje spektakl. Takmičenje predstavlja jedan meč i jednom pobedom se dolazi do trofeja. 

Za nas je možda i važnije da to osvojimo, jer imamo deset novih igrača i u sasvim drugačijoj atmosferi bismo nastavili rad, ako se trofej uzme. Na taj način se stiče poverenje između stručnog štaba i igrača, dobija se dodatna energija, raste entuzijazam. 

Očekujem muški, tenzičan, super taktički meč, u kom će biti potrebna puna koncentracija da bi se pobedio tim kakav je Vojvodina. Rekao bih da su, po pojačanjima koja su doveli, i oni za nijansu jači nego prošle sezone, ali ostaću dosledan svom principu da se ne bavim drugim ekipama. Imam opsesiju koja mi daje fokusiranost na moj tim. Zadovoljan sam kako radimo i oseća se sjajna energija''.

Partizan AdmiralBet je prethodnu sezonu, sa svim problemima i povredama, završio sa osvojenim trofejem Kupa prof. dr Branislav Pokrajac. Posle 11 dugih godina crno-beli su se našli na pobedničkom postolju, a trener Đorđe Ćirković podvlači da tim nastavlja da raste i ide stepenik po stepenik ka ostvarenju novih ciljeva.

''Partizan je 11 godina bio bez trofeja. Za mene nema ničeg tužnijeg od prisećanja na doba sreće u vreme bede, ako mogu tako da kažem. Osvajanjem Kupa protiv najvećeg budžeta u istoriji srpskog rukometa mi smo napravili jedan podvig, ali ne želimo da budemo ekipa koja je jednom zablistala, već hoćemo da uđemo u kontinuitet osvajanja trofeja. 

U Srbiji prethodnih deset godina nije bio nijedan drugi tim koji je na početku sezone izrazio ambicije da želi da osvoji titulu. 

Uvek je samo Vojvodina imala titulu kao jasan cij, svi drugi igraju pa šta bude. Prvi put posle toliko godina se pojavljuje jedan tim koji kaže: 'Želimo da budemo dostojan i ravnopravan rival u borbi za titulu'. To može samo donese višestruku korist srpskom rukometu i daj Bože da sledeće godine imamo četiri kluba koja žele da budu prvaci države''.

Ćirković je na kraju objasnio i zašto je nedavno svoje igrače uporedio sa Spartancima.

''Na jednom treningu sam ispričao svojim igračima da su Spartanci u antičko doba bili poznati kao nepobediva vojska, koja ima veliku disciplinu. Kada bi u borbi neko od Spartanaca izgubio kacigu ili oklop za grudi, ne bi mu se dozvoljavala dalja borba. Međutim, kada bi izgubio štit, onda bi izgubio sva građanska prava. 

Zato što su kaciga i oklop nešto za vašu ličnu zaštitu, dok je štit nešto što brani kolektiv. Naravno, nisam to poređenje napravio bukvalno, već sam želeo da im objasnim da su stvari koje se dešavaju oko terena naš štit. Na promociji se niko nije pojavio da bi imao neku ličnu prezentaciju, već je ceo događaj osmišljen zbog Partizana. 

To zajedništvo ova grupa koja je bila tu prethodnih godina ima kod sebe, a potrebno je da u to uverimo igrače koji su došli. Da ih ubedimo u snagu i važnost tog zajedništva. To je naš štit, ta želja da Partizan opet bude tamo gde mi mislimo da mu je mesto'', zaključio je Ćirković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke