Derbi u Bečeju, stiže Ekonomac

Autor: Nemanja Janošev
petak 17.03.2023.
15:45
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč igra se sutra u Vojvodini.

M.Lazarević / KMF Ekonomac
M.Lazarević / KMF Ekonomac

Povezane vesti

Igrači Ekonomca biće na još jednom iskušenju, s obzirom da će se u utakmici 16. kola Prve futsal lige, u subotu od 19.00 časova, kao gosti sastati sa ekipom Bečeja. 

Radi se o velikom rivalu još od ranijih dana, sa kojim se kragujevački tim u trenutnoj situaciji bori za što bolji ligaški plasman, time i bolju poziciju u doigravanju za prvaka. Pred subotnji susret, Bečej se nalazi na trećem, a Ekonomac na četvrtom mestu, a razlika između timova je dva boda. Ono što je još značajno jeste da je u prvom delu sezone Ekonomac upravo u meču sa Bečejem došao do najubedljivije pobede (10:1) u tekućoj sezoni, prikazavši izuzetnu igru.

Odličnu igru izabranici trenera Vidana Bojovića pružili su i u nedavnom susretu sa aktuelnim prvakom Loznicom i samo splet okolnosti je onemogućio osvajanje sva tri boda. Nerešenim ishodom svakako da su zadovoljniji bili u taboru šampiona, ali taj meč je pokazao da Kragujevčani i te kako mogu da se nose sa ekipom koja na papiru važi za najjaču na našim prostorima.

 Sigurno je da će i na predstojećem gostovanju pored Tise biti potrebno još jedno dobro izdanje, kako bi se došlo do povoljnog rezultata sa ekipom koja u svom sastavu ima i prvog strelca lige Marka Novakovića, sjajnog Srđana Goluba, potom iskusne Milana Živića i Nikolu Rnića, povremenog reprezentativca Uroša Krasnića, pridošlicu iz Novog Pazara, Stefana Spasića ...

"Svakako da domaćin ima respektabilan sastav, koji maksimalno uvažavamo. Sa druge strane mislim da iz utakmice u utakmicu podižemo nivo forme, verujem da ćemo tako nastaviti i u Bečeju, odnosno, da ćemo doći do uspeha. Želimo što bolji plasman na kraju ligaškog dela, možemo doći i do druge pozicije, ali bez obzira na kalkulacije na nama je da u svakoj od tri preostale utakmice pružimo maksimum napora i želje da dođemo do pobede", napomenuo je Mateja Ćirka, jedna od uzdanica kragujevačkog tima.

Gostovanjem u Bečeju, Ekonomac započinje seriju od tri vezane utakmice na strani. Već u sredu će se u četvrtfinalnom meču igrati u Zrenjaninu sa SAS-om, dok će naredne subote u Ivanjici igrati sa istoimenom ekipom u utakmici pretposlednjeg kola ligaškog dela. Konačno, 1.aprila,  u „Jezeru“, utakmicom sa Novim Pazarom će biti završeno ligaško takmičenje, posle kojeg će šest prvoplasiranih eklipa sezonu nastaviti u plej – ofu, u kojem će se odlučivati o novom prvaku Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke