Derbi u "Jezeru", dolazi prvak, a ulaz besplatan!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 10.03.2023.
17:45
Izvor: Sportske.net

Ekonomac se polako vraća ka vrhu, evo prilike da dokažu kvalitet protiv aktuelnog šampiona.

Povezane vesti

Igrači Ekonomca, u nedelju će se od 18 časova u Sportskoj hali „Jezero“ sastati sa ekipom Loznice, u utakmici 15.kola Prve futsal lige. Biće to susret najtrofejnijeg srpskog kluba svih vremena i aktuelnog osvajača duple krune, prvi zvanični ova dva tima u Kragujevcu. 

Ono što je još intresantno jeste da u timu iz Loznice nastupaju bivše vedete Ekonomca, poput Mladena Kocića, Marka Perića, Daniela De Souze, a zbog povrede izostaće Miloš Stojković, koji je takođe sa uspehom nosio dres „studenata“.

Prvi ovosezonski duel ovih rivala u hali „Lagator“ pripao je Loznici, 3:2, a u taboru Ekonomca su i te kako žalili za nesvakidašnje propuštenim prilikama u samom finišu susreta, kada su Stojčevski i Aleksić mogli da zatresu mrežu golmana Vulića. Uopšte, generalno gledano po prikazanoj igri sigurno je da su izabranici trenera Vidana Bojovića mogli i uspešnije da prođu u toj utakmici, ali su pokazali da je moguće da se na adekvatan način suprotstave timu koji je sastavljen od izuzetnih igrača.

"I pred ovaj susret imamo problema, možda i više nego što je to ranije bio slučaj. Ponovo se dovodi u neizvesnost sastav koji će izaći na teren, a razlog su povrede igrača, koje po nepisanom pravilu su došle spletom neverovatnih okolnosti. Ko god da bude igrao jasno je da će imati veliki motiv, zapravo on je prisutan u svima koji smo u klubu. O Loznici i kvalitetima njenih igrača suvišno je trošiti reči, odlični su na svim pozicijama. Nama u principu više odgovaraju utakmice ovakvog tipa, bolje ih igramo za razliku od onih u kojima smo izraziti favoriti. Maksimalnim zalaganjem svakog pojedinca i težnji da broj eventulanih grešaka svedemo na minimum možemo doći u poziciju da ostvarimo uspeh, mislim da su šanse što se kaže pola – pola", istakao je Vidan Bojović, trener kragujevačkog tima. 

Foto: M.Lazarević / KMF Ekonomac

Loznica u Kragujevac dolazi sa sedam bodova prednosti u odnosu na četvrtoplasirani Ekonomac, ali takođe sa određenim problemima, pored pomenutog Stojkovića, zbog povrede neće igrati ni Taborda, jedan od trojice Brazilaca u redovima šampiona. Pauzu u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, Loznica je iskoristila da formu održi i u prijateljskom meču sa tuzlanskim Salinesom, koji je rešila u svoju korist – 4:2.

"Posle ovoliko duge pauze, ne treba potencirati nivo forme, jer smatram da to neće biti presudno, već više inspiracija celog tima ili nekog od pojedinaca da svojim nadahnućem prevagne na jednu ili drugu stranu. Slažem se da su izjednačene šanse za uspeh, mi se uzdamo u taj rad i pripremu koju smo izvršili za predstojeći derbi. Težili smo tome da isprvaimo neke greške koje smo uočili na pretheodnim mečevima, u „Jezeru“ će se videti koliko smo bili uspešni u tom nastojanju", ocena je Dejana Đedovića, stratega Loznice.

Ulaz na nedeljnu utakmicu je slobodan za sve posetioce, deljenje pravde povereno je Oliveru Nikoliću iz Niša i Aleksandru Miniću iz Knjaževca. Posle meča sa Loznicom, Ekonomcu u prvenstvu slede dva vezana gostovanja, najpre u Bečeju, potom i u Ivanjici, dok će se u četvrtfinalu Kupa sastati sa SAS-om u Zrenjaninu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke