Dragan Škrbić za "Sportske" predočio Zvezdin petogodišnji plan: "Već ove sezone želimo ozbiljnu ulogu"

Autor: Nemanja Janošev
petak 23.09.2022.
15:30
Izvor: Sportske.net

Danas je predstavljen prvi tim RK Crvena zvezda.

Sportske.net/Nemanja Janošev
Sportske.net/Nemanja Janošev

Povezane vesti

Predsednik rukometnog kluba Crvena zvezda Dragan Škrbić izjavio je za "Sportske.net" da je pripremljen petogodišnji plan uzdizanja ove organizacije na najviše grane srpskog rukometa.

Crvena zvezda želi da postane hit. Žele da se nadigravaju sa svima, da pomeraju granice, sve s timom koji je sačinjen od brojnih mladih naraštaja domaće rukometne scene, a potom i nešto iskusnijih momaka koji će to sve da "upakuju" u celinu.

Na čelu novog projekta Crvene zvezde je naš proslavljeni rukometaš Dragan Škrbić koji je za "Sportske.net" izjavio da vizija postoji i da se već sada brojne stvari obistinjuju.

Crvena zvezda je sezonu otvorila pobedom nad pančevačkim Dinamom, jednim od najboljih timova u zemlji, što je jasan pokazatelj njihovih afiniteta ove sezone.

"Start je bio fenomenalan. Ta pobeda nam puno znači, pre svega na samopouzdanju igrača, a onda stručnog štaba i nas iz uprave. Da nam pokaže da pojačanja koja smo doveli su tu s pravom i da su igrači i stručni štab odradili dobre pripreme. Ipak, svesni smo toga da je ovo prva utakmica i da je bitno kako završimo prvenstvo. Ona što meni lično daje mnogo optimizma je što i pored pobede vidim da tu ima još mnogo prostora za napredak i da ekipa može da bude na još većem nivou. Verujem da će ekipa tokom sezone to i uraditi i da ćemo igrati ozbiljniju ulogu u našem prvenstvu", rekao je Škrbić za naš portal.

Mnogo povratnika u ekipi poput Branka Kankaraša, Petra Panića... Kako ubediti igrače i operativce da je povratak u Crvenu zvezdu sada odlična opcija?

"Upravo ovakvim događajima kao danas. Želeli smo ovim da pokažemo da je Crvena zvezda velika crveno-bela familija i da su vrata otvorena za sve one koji su bili u Zvezdi, igrali u Zvezdi, za mlade igrače, one koji su ponikli ovde, za njihove roditelje, simpatizere... Mi želimo da ovde napravimo jednu veliku familiju kao što to crveno-beli dres zaslužuje".

Nekolicina mladih igrača nastupala je protiv pančevačkog Dinama pre nekoliko dana u 1. kolu ARKUS lige i taj recept klub će želeti da promoviše.

"To je jedan od planova. Nenad Peruničić kao direktor i ja kao predsednik ne zaboravljamo kako smo mi došli u Zvezdu, sa koliko godina i koliko smo napredovali ovde. Hoćemo da pružimo priliku i drugim mladim igračima... Imamo tri juniorska reprezentativca koji su osvojili medalju ove godine na Evropskom prvenstvu. U oktobru je akcija reprezentacije, a mi ćemo dati čak pet igrača. Sve su to momci od 18 do 22 godine i to je jedan od planova i pre švega da školu rukometa Crvene zvezde podignemo na najveći mogući nivo. Imamo projekte da proširimo priču, ne samo na Beograd već i na čitavu Srbiju i region – svugde gde tamo ima zvezdaša".

Predstavljen je novi sponzor ovog popodneva, spisak onih koji podržavaju Crvenu zvezdu je sve duži (među njima je i AdmiralBet). Tako, kada se vratimo gotovo deceniju unazad kada je klub bio pred gašenjem imamo suprotnu situaciju – da je Zvezda stabilna.

"Stanje u klubu što se tiče finansijske strukture... Imamo petogodišnji plan kako bismo došli do stabilnog finansiranja i to samo može biri podignuto na još višem nivou. Stav uprave je da se to poboljšava svake godine i zato izlazimo sa ovakvim programom i ovakvim izjavama da nam je cilj da u narednih pet godina podignemo klub, ne samo rezultatski već i organizaciono. Na dobrom smo putu, imamo dobar vetar u leđa o strane sponzora koji su globalni brendovi i to pokazuje da su prepoznali u nama neku snagu koja može da bude nosilac sporta i rukometa u Srbiji", završio je Škrbić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke