Dragutin Topić, dan posle: ''Sedim i plačem...''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.08.2022.
10:24
Izvor: Sportske.net

Lavina emocija...

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Kraj Evropskog prvenstva u Minhenu juče je od naših reprezentativaca obeležila sjajna Angelina Topić, nova velika nada naše atletike koja je na svom debitantskom takmičenju u seniorskoj konkurenciji osvojila i prvu medalju u skoku uvis.

Ona je u finalu završila na trećem mestu iza Jaroslave Mihačuk iz Ukrajine i Crnogorke Marije Vuković, a za to joj je bio dovoljan skok od 1.93 metra.

Sedamnaestogodišnja Angelina je tako nastavila stopama oca Dragutina Topića koji nas je svojevremeno takođe oduševljavao u istoj disciplini i koji nije mogao da obuzda ogromnu količinu emocija posle velikog uspeha svoje kćerke.

''Kažu da je jutro pametnije od večeri... I dalje ne shvatam da je ovo dete, Biljino i moje prvenče uradilo ono što je nemoguće. Najmlađa osvajačica medalje ikada na evropskim prvenstvima.

Sedim i plačem. U glavi mi je samo moj pokojni trener Mika od koga sam upijao svaku reč i tvrdim vam da je on i dalje tu pored mene, sedi i šapuće mi, bodri i ispravlja me, daje mi savete i ne dozvoljava mi da pogrešim.

Hvala ti kume na svemu, ova medalja je za tebe, da li će ih biti još ne znam, ali ova je tvoja'', napisao je Topić jutros na svom Instagram nalogu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke