Duplantis nakon svetskog rekorda: "Mogu više!"

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 25.07.2022.
15:30
Izvor: Sportske.net, Beta

Švedski skakač motkom presrećan zbog zlata na Svetskom prvenstvu.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Švedski skakač s motkom Armand Duplantis rekao je danas da je tokom finala Svetskog atletskog prvenstva u Judžinu razmišljao samo o pobedi i jedinom zlatu koje mu nedostaje, a ne i novom svetskom rekordu.

Duplantis je već bio siguran osvajač zlata kada je iz drugog pokušaja pomerio granicu svetskog rekorda koji od danas iznosi šest metara i 21 centimetar.

Olimpijski šampion je tako za jedan centimetar popravio svetski rekord koji je postavio u martu na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu.

Ovaj 22-godišnji Šveđanin je osvojio poslednju veliku titulu koja mu je nedostajala pošto je već prvak Evrope, olimpijski šampion i dvoranski šampion sveta.

"To je bilo nešto što sam zaista želeo i što mi je bilo potrebno", rekao je Duplantis za "Bi-Bi-Si" o jedinoj zlatnoj medalji koja je mu je nedostajala.

"Bio sam toliko zaokupljen pokušajem da pobedim i osvojim zlato da, iskreno, o svetskom rekordu nisam ni razmišljao. To mi tokom takmičenja nije ni padalo na pamet jer sam samo želeo da pobedim", naveo je Švedjanin.

Upitan koliko još može da pomera granicu svetskog rekorda, Duplantis je naveo da "definitivno još ima prostora za to".

"Čini mi se da još nisam maksimalno iskoristio ono što mogu. Sve dok osećam da mogu da pomeram granice, motivacija će i dalje biti tu. Plus, zabavljam se radeći to", rekao je Duplantis.

Duplantis je u Judžinu peti put u karijeri oborio svetski rekord u skoku s motkom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke