Dva četvrta mesta za srpske kajakaše na SP

Autor: Sportske Net
ponedeljak 06.09.2021.
16:50
Izvor: Sportske.net

Malo je falilo za medalju.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Srpske kajakašice Dina Bacelj i Dunja Stanojev zauzele su danas četvrto mesto u dvosedu na 500 metara na Svetskom prvenstvu za juniore i mlaĐe seniore portugalskom Montemor o Velju.

One su deonicu izveslale za minut i 56,90 sekundi.

Zlatnu medalju osvojila je posada Mađarske (1:47,84), srebro posada Nemačke (1:48,58), dok su se bronzom okitile takmičarke iz Slovačke (1:51,77), preneo je Kajakaški savez Srbije.

Četvrto mesto zauzeo je i muški četverac na 500 metara u konkurenciji takmičara do 23 godine.

Stefan Vrdoljak, Mihailo Subotić, Luka Stojkov i Branko Lagundžić trku su izveslali za minut i 26,04 sekunde, a medalja im je izmakla za 67 stotinki.

Titulu prvaka sveta osvojila je posada Ukrajine (1:24,26), srebro čamac Poljske (1:24,96), a bronzu posada Rusije (1:25,28).

Srbija je šampionat sveta za juniore i mladje seniore završila sa dve osvojene medalje - zlatom Bojana Zdelara u jednosedu na 500 metara i srebrom Marije Dostanić u istoj disciplini, ali i četiri četvrta mesta.

Tim Srbije je takmičenje u Portugalu završio na podeli 11. mesta po broju osvojenih medalja.

Selektor reprezentacije u sprintu Pavle Jovanov rekao je da je zadovoljan rezultatima ostvarenim na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

"Dve medalje, od toga jedna zlatna, uz još četiri četvrta mesta, a čak deset posada u finalima. To potvrdjuje da je ova ekipa kvalitetna i da zaslužuje da se nadje u vrhu sveta u mladjim kategorijama. Ovo su sve perspektivni takmičari i neki od njih će uskoro veslati i u seniorskim kategorijama", rekao je on.

Po njegovim rečima, rezultati iz Portugala daju "vetar u ledja" pred prvenstvo Evrope koje će se naredne godine održati na Adi Ciganliji u Beogradu.

"Nadam se da će ovo motivisati i ostale takmičare i da time osiguramo da srpski kajak nastavi da bude u samom svetskom vrhu", rekao je Jovanov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke