Ekonomac efikasan u Ivanjici, treće mesto osigurano - Može li i nešto više?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.03.2023.
13:24
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda kragujevačke ekipe.

M. Lazarević/KMF Ekonomac
M. Lazarević/KMF Ekonomac

Povezane vesti


Igrači Ekonomca nastavili su sa uspešnim igrama u prvenstvu Prve futsal lige, pošto su kao gosti savladali Ivanjicu sa 4:2, u utakmici sedamnaestog, pretposlednjeg, kola. Kragujevački tim je sa nova tri boda obezbedio treće mesto na kraju ligaškog dela, koje mu u četvrtfinalu doigravanja za prvaka donosi mečeve sa šestoplasiranom ekipom. Teoretski bi mogao i do druge pozicije, ali pod uslovom da Beogradski FON bude poražen u poslednjem kolu na gostovanju u Novom Sadu, a istovremeno Ekonomac na svom terenu savlada Novi Pazar.   

Što se tiče gostovanja u Ivanjici, Ekonomac nije došao do najvišeg mogućeg nivoa svoje igre, ali je i pored toga došao do novih bodova. Izuzetno efektnim pogotkom Marinković je doneo vođstvo u devetom minutu, posle izvanredne asitencije golmana Milanovića. Na odmor se otišlo sa dva gola prednosti, pošto se u poslednjem minutu u strelce upisao i Stojčevski.   

S početka drugog dela, domaći tim je preko Vukašinovića uspeo da smanji rezultat i da na taj način vrati neizvesnost u utakmicu. Odgovor je stigao vrlo brzo, Ćirka je proigrao Simića, a iskusni povratnik u redove kragujevačkog tima je bio nepogrešiv za 1:3. Novi tračak nada za Ivanjicu pojavio se u 28.minutu, kada je Stojković uspeo da savlada Milanovića, da bi prednost u prethodne okvire vratio Stojčevski, sredinom drugog dela, čime je kako se ispostavilo postavio i konačan rezultat – 2:4.

M. Lazarević/KMF Ekonomac

''Znali smo da ćemo imati problema, što zbog rivala, ali u dobroj meri i same hale, koja je nešto manja u odnosu na one u kojima većinom igramo. Cilj je bio da osvojimo tri boda i to smo ispunili, ostajemo do poslednjeg kola u trci za drugo mesto. Ono što je najvažnije pred period odluke o trofejima jeste da smo nastavili taj niz rezultatski uspešnih igara, a siguran sam da formu još možemo da podignemo na dodatno viši nivo'', napomenuo je Andreja Stojčevski, dvostruki strelac u poslednjem trijumfu.   

Već u sredu igrači Ekonomca će ponovo na teren, ovoga puta u Zrenjaninu, gde će se u četvrtfinalu Kupa sastati sa SAS-om. Poslednje ligaško kolo na programu je u subotu, 1.aprila, kada će se kragujevački tim od 19.00 časova u hali „Jezero“ sastati sa Novim Pazarom.

Ivanjica – Ekonomac 2:4 (0:2)   

IVANJICA.- Sportska sala: OŠ „Kirilo Savić“. Gledalaca: 200. Sudije: Mihajlović (Ub) i Milenković (Mladenovac). Strelci: 0:1 Marinković u 9, 0:2 Stojčevski u 20, 1:2 Vukašinović u 21, 1:3 Simić u 24, 2:3 Stojković u 28, 2:4 Stojčevski u 30.minutu. Žuti kartoni: Stojčevski, Digić, Aleksić (Ekonomac). Nagomilavanje prekršaja: Ivanjica 8(3-5), Ekonomac 9(4-5).   

IVANJICA: JOVANOVIĆ, NIKOLIĆ, RAKIĆ, LIŠANIN, VUKAŠINOVIĆ, Rozgić, Babić, Kolaković, Milovanović, Stojković, Remović. Trener: Miloš Krivokuća.

EKONOMAC: MILANOVIĆ, ALEKSIĆ, MARINKOVIĆ, STOJANOVIĆ, DIGIĆ, Milenković, Đurović, Rakić, Milivojević, Stojčevski, Tanasković, Ćirka, Simić, Tomić. Trener: Vidan Bojović.                              

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke