Ekonomac nije uspeo, Loznica odbranila titulu

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.05.2023.
10:28
Izvor: Sportske.net

Ekonomcu se raspršio san o tituli

M.Lazarević / KMF Ekonomac
M.Lazarević / KMF Ekonomac

Povezane vesti

Kragujevački Ekonomac poražen je i u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa Prve futsal lige Srbije, ovoga puta na svom terenu, od Loznice rezultatom 8:5, čime je gostujuća ekipa drugi put uzastopno postala prvak Srbije.

Odlučujuća je situacija koja se dogodila posle samo 39 sekundi od početka meča, kada je zbog starta nad De Souzom, golman ''studenata'', Milanović dobio crveni karton, a potom iz penala Loznica je preko Kocića povela sa 1:0.

Da stvari budu još gore po Ekonomac, već koliko u sledećoj akciji rival je duplirao prednost, pošto je Čavez uspeo da zatrese mrežu, tako da je branilac titule već posle 75 sekundi igre imao kapitalnu prednost od dva gola.

Ipak, Kragujevčani se nisu predavali, nošeni fantastičnom podrškom sa tribina, uspeli su da golom Ćirke smanje zaostatak, ali na njihovu nesreću ponovo je Loznica sa dva brza pogotka, Vukadinovića i Čaveza uspela da se „odlepi“. Do odlaska na odmor, Marinković je bio precizan za novi pokušaj priključka domaće ekipe, ali je neposredno pred kraj prvog dela sa svoje polovine De Souza pogodio nebranjenu mrežu za vođstvo tima iz Podrinja posle 20 minuta od 5:2.

M.Lazarević / KMF Ekonomac

I u nastavku susreta stvari nisu dobro krenule po Ekonomac, jer je posle samo osam sekundi, Pavlović pogodio prvi, a minut kasnije i drugi put, a između ta dva gola, mrežu gostiju uspeo je da zatrese i Vasić, kapiten ekipe iz šumadijske prestonice. Usledila su potom i dva vezna gola kragujevačkog tima, najpre Tomića, a potom i Marinkovića, da bi tačku na ovaj susret, na nešto više od dva minuta pre kraja, stavio iskusni Perić, čime je potvrdio odbranu šampionskog trona ekipe Loznice.

Po završetku susreta, Radenko Bošković je uručio medalje učesnicima finalne serije, kao i šampionski pehar kapitenu Loznice, Mladenu Kociću. Time je sezona i praktično završena, a nova će početi tokom prvog vikenda u septembru.

Ekonomac – Loznica grad 2018 5:8 (2:5)

КRAGUJEVAC.- Dvorana: SBB hala „Jezero“. Gledalaca: 500. Sudije: Jović (Niš) i Milić (Кruševac).

Strelci: 0:1 Кocić u prvom, 0:2 Čavez u 2, 1:2 Ćirka u 9, 1:3 Vukadinović u 11, 1:4 Čavez u 13, 2:4 Marinković u 16, 2:5 De Souza u 20, 2:6 Pavlović u 21, 3:6 Vasić u 21, 3:7 Pavlović u 22, 4:7 Tomić u 33, 5:7 Marinković u 38, 5:8 Perić u 38. minutu.

Žuti kartoni: Stojanović (Ekonomac), Čavez, Pavlović, De Souza (Loznica). Crveni kartoni: Milanović  u prvom, Stojčevski (obojica Ekonomac)  u 27. minutu. Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 4(1-3), Loznica 7(3-4).

EКONOMAC: MILANOVIĆ, VASIĆ, MARINКOVIĆ, STOJČEVSКI, STOJANOVIĆ, Milenković, Aleksić, Rakić, Milivojević, Tanasković, Ćirka, Rajić, Simić, Tomić.

LOZNICA GRAD 2018: VULIĆ, КOCIĆ, PAVLOVIĆ, ČAVEZ, DE SOUZA, Jovanović, Nikolić, Perić, Vukadinović, Rakić, Milovac, Avramović, Đorđić, Taborda.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke