Ekonomac počinje odlučujuću seriju za titulu!

Autor: Darko Mitrović
petak 19.05.2023.
11:45
Izvor: Sportske.net

Posle četiri godine, kragujevački Ekonomac će ponovo igrati u finalu doigravanja za futsal prvaka Srbije.

M.Lazarević / KMF Ekonomac
M.Lazarević / KMF Ekonomac

Povezane vesti


Najtrofejniji klub svih vremena u našoj zemlji je do ove faze došao pošto je u polufinalu u dve utakmice bio bolji od Beogradskog FON-a (4:3 – 7:3), a rival u borbi za titulu biće aktuelni prvak Loznica grad 2018, koja je, takođe u dva meča, bila bolja od Vranja.

Finalna serija, u kojoj će prvak postati ekipa koja prva dođe do tri pobede, počeće u subotu u 20.00 časova, kada je u Sportskoj hali „Lagator“ zakazan prvi meč rivala koji su se nedavno sastali na kragujevačkom parketu.

Bilo je to u polufinalu Kupa, Ekonomac je slavio 3:2, rezultatom kojim je Loznica pobedila u prvom delu sezone kao domaćin, dok je preostali ligaški duel u „Jezeru“, završen bez pobednika – 2:2.

Ovi ishodi govore u prilog tome da su ekipe približnih kvaliteta, jedino što će Loznica zbog boljeg plasmana na kraju ligaškog dela imati prednost domaćeg terena. Lozničani bi trebalo da u finalnu seriju uđu sa svim raspoloživim snagama, očekuje se i potpuni oporavak Milovca, dok u Ekonomcu problem sa povredom ima Milivojević.

M.Lazarević / KMF Ekonomac

''Кao i u svaku utakmicu do sada ući ćemo sa željom da prevashodno pružimo maksimum, kako pojedinačno, tako i kao ekipe, da iz takvog zalaganja doeđmo do pobede. Maksimalno smo fokusirani na našu igru, ne dotiču nas bilo kakve prognoze na temu kakve nas utakmice očekuje. Osnov svega je da iskoristimo taj prostor koji imamo za napretkom u formi i ukoliko to ostvarimo bićemo u situaciji da se nadamo najboljem. Za naše prilike, rival je izuzetno jak, to je ekipe iz 16 najboljih u Evropi, samim tim pred nama su do sada i najveći ulog i najveći izazov. Da vidimo koliko smo spremni za takve uslove'', rekao je Aleksandar Tomić, jedan od aduta „studenata“.   

Deljenje pravde u prvom meču finala plej – ofa, povereno je arbitrima iz Beograda, Nebojši Paniću i Nikoli Rabrenoviću. Druga utakmica na programu je u sredu, ponovo u „Lagatoru“ od 20.00 časova, dok će se u Kragujevcu igrati u nedelju, 28. maja u večernjem terminu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke