Ekonomac u borbi za polufinale Kupa

Autor: Nemanja Janošev
utorak 28.03.2023.
16:42
Izvor: Sportske.net

Nekada veliki rivali ponovo se susreću.

M.Lazarević / KMF Ekonomac
M.Lazarević / KMF Ekonomac

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici četvrtfinala futsal Kupa Srbije, Ekonomac će se, u sredu od 19.30 časova, sastati sa ekipom SAS-a u Zrenjaninu. Biće to susret domaće drugoplasirane ekipe u Drugoj ligi i trenutno trećeplasiranog tima u eliti, odnosno, nekada izuzetno velikih rivala.

Kragujevački tim ima ambiciju da osvoji trofej za najbolju ekipu u Kupu, što je do sada činio pet puta tokom svoje istorije, po čemu je najuspešniji na našim prostorima. Jasno je i da uloga favorita u predstojećem meču pripada izabranicima trenera Vidana Bojovića, ali to predviđanje treba da se potvrdi i na terenu, na kojem su Zrenjaninici po nepisanom pravilu izuzetno borbeni.

"Moramo da i u ovoj utakmici budemo na maksimalnom nivou svojih mogućnosti, jedino takvim pristupom nećem dozvoliti nikakvo iznenađenje, koja su česta u Kupu. Verujem da ćemo prikazati dobru igru, usled koje ćemo doći do trijumfa i plasmana u polufinale, kao prolaznom cilju na putu do trofeja. Ne smemo da dozvolimo domaćinu da se razmahne, poznato nam je da igrati trenera Sime Batinice znaju da budu nezgodni, pogotovu kada igraju pred svojom publikom. Ipak, kvalitet je na našoj strani, što će, uz podrazumevanu veliku borbu i težnju da broj eventualnih grešaka svedemo na minimum, biti adut u ostvarivanju uspeha", smatra Aleksa Milivojević, jedan od igrača Ekonomca.

M.Lazarević / KMF Ekonomac

Ni u Zrenjaninu tim iz šumadijske prestonice neće biti u kompletnom sastavu, zbog povrede izostaće kapiten, Kristijan Vasić. Očekuje se da će u Banatu nastupiti svi oni igrači koji su izneli teret poslednjih prvenstvenih mečeva. Do sada su plasman u polufinale izborili branilac trofeja, Loznica grad, potom Bečej i Beogradski FON. Uz Ekonomac, od klubova koji su ostali u konkurenciji, sveukupne trijumfe u Kupu do sada su ostvarili Loznica grad i Beogradski FON.

Tokom vikenda, u poslednjem kolu ligaškog dela sezone, Ekonomac će se sastati sa Novim Pazarom. Ta utakmica na programu je u subotu od 19.00 časova u hali „Jezero“, a pobeda bi samo u slučaju poraza Beogradskog FON-a u Novom Sadu donela drugo mesto i direktan plasman u polufinale doigravanja za prvaka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke