Ekonomac u poslednjim sekundama ispustio šampiona

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 13.03.2023.
14:32
Izvor: Sportske.net

Remi u derbiju.

M.Lazarević / KMF Ekonomac
M.Lazarević / KMF Ekonomac

Povezane vesti

Odličnu utakmicu na parketu hale „Jezero“ odigrali su Ekonomac i Loznica, potvrdivši da se u ovom trenutku radi o trenutno dve najbolje ekipe u Srbiji.

 Kragujevčani su kreirali rezultatski perokret tokom utakmice, na osnovu svega viđenog bili i bliži pobedi, od koje ih je odvojio iskusni Mladen Kocić pogotkom 36 sekundi pre kraja za konačnih, 2:2.

Tokom celog susreta Ekonomac je bio taj koji je diktirao tempo igre, bio pokretljviji i kao takav znatno više napadao. Sa druge strane, Loznica, predvođena raspoloženim golmanom Jakovom Vulićem, znalački je odlovela, a u šestom minutu preko Vukadinovića uspela je i da povede, a zahavljujući tome i da na odmor ode sa minimalnom prednošću.

Već u prvim minutima nastavka domaća ekipa je jasno stavila do znanja da će ofanzivnom igrom težiti da anulira vođstvo rivala. Do izjednačenja Ekonomac je došao u 32.minutu, kada se u strelce upisao Aleksić. Posle izuzetne akcije i fantastične asustencije Ćirke, u 34.minutu, vižljasti Stojčevski je doveo Ekonomac u vođstvo od 2:1, ali je i nastavio sa ofanzivom ka golu gostiju.

Nemajući šta da izgubi trener Loznice, Dejan Đedović se odlučio da uvede dodatnog igrača u igru umesto golmana, da bi u samom finišu susreta, Kocić, nekada i sam vedeta Ekonomca, prelepim golom matirao Milanovića za  nerešen, ishod posle izuzetno uzbudljivih i dopadljivih 40 minuta igre.


Posle ovog meča 15.kola Prve futsal lige, Ekonomac se nalazi na četvrtom mestu na tabeli i slede mu dva vezana gostovanja, najpre, u subotu, 18.marta u Bečeju, a potom i u Ivanjici, dok će u poslednjoj ligaškoj utakmici, 1.aprila, na svom terenu igrati sa Novim Pazarom. Uz sve to očekuje ga i utakmica četvrtfinala nacionalnog Kupa, najverovatnije 22.marta, sa SAS-om u Zrenjaninu.

Ekonomac – Loznica grad 2018  2:2 (0:1)

KRAGUJEVAC.- Sportska hala: „Jezero“. Gledalaca: 800.

 Sudije: Minić (Knjaževac) i Lazarević (Niš). Strelci: 0:1 Vukadinović u 6, 1:1 Aleksić u 32, 2:1 Stojčevski u 34, 2:2 Kocić u 40.minutu. 

Žuti kartoni: Pavlović, Čavez (Loznica grad). Crveni karton: Pavlović (Loznica grad) u 38.minutu. Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 9(4-5), Loznica grad 9(5-4).

EKONOMAC: MILANOVIĆ, STOJČEVSKI, ĆIRKA, SIMIĆ, TOMIĆ, Milenković, Đurović, Aleksić, Rakić, Milivojević, Marinković, Stojanović, Digić, Tanasković. Trener: Vidan Bojović.

LOZNICA GRAD 2018: VULIĆ, PERIĆ, AVRAMOVIĆ, ČAVEZ, DE SOUZA, Jovanović, Nikolić, Vukadinović, Rakić, Milovac, Kocić, Pavlović, Đorđić. Trener: Dejan Đedović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke