Ekonomac ubedljiv u Zrenjaninu za polufinale Kupa Srbije

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 30.03.2023.
10:20
Izvor: Sportske.net

Šest golova Kragujevčana u drugom poluvremenu.

KMF Ekonomac
KMF Ekonomac

Povezane vesti

Futsaleri Ekonomca plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto su u Zrenjaninu pobedili domaći SAS rezultatom 6:1.

Kragujevčani su slavili zahvaljujući furioznoj partiji u drugom poluvremenu.

Početni minuti u zrenjaninskoj "Kristalnoj dvorani" protekli su u opreznoj igri sa obe strane. Domaći su prvi pripretili preko Radenkovića, što je Milanović spremno dočekao. Marinković je uzvratio pogođenom stativom, a iz daljine u tri navrata pokušao je Stojčevski, ali do vođstva nije došlo. Sredinom poluvremena dva puta je pokušao Matić, najopasniji u redovima SAS-a, bez dovoljno preciznosti. I u 13.minutu je isti igrač bio u povoljnoj poziciji, ali su uspeli da ga zajednički zaustave Simić i Tanasković. Agilniju igru Zrenjanici su mogli da krunišu u 17.minutu, Radenović nije uspeo da savlada Milanovića sa nekoliko metara udaljenosti. Tokom poslednjeg minuta, Stojanović je odlično uposlio Digića, koji nije uspeo da realizuje najbolju priliku za kragujevački tim.

Drugo poluvreme počelo je kolosaalnom šansom Matića, koga je u poslednjem trenutku izblokirao Aleksić. Nedugo potom, Radenović je pogodio prečku , a Matić stativu gola Ekonomca. Kada se to najmanje očekivalo u rasponu od nekoliko sekundi, Kragujevčani su postigli dva gola. Najpre je Marinković sjajno asistirao Digiću za početno vođstvo, da bi u narednoj akciji volej udarcem i sam matirao raspoloženog Rodića. Na scenu je zatim stupio Ćurka, najpre je po sredini terena umakao rivalima za 0:3, a onda iskoristio i asistenciju Simića kojom ga je spojio sa golom. Ispražnjenost domaćina usled velikog zaostatka iskoristio je Stojčevski, koji je posle solo akcije u 32.minutu postigao peti gol za Ekonomac. Uspeo je SAS da preko Mastila postigne pogodak, koji je zaslužio i u ranijem periodu meča. U finišu pokazao je Rajić da je klasa večna, proigrao je Tanaskovića koji je iz blizine bio nepogrešiv za konačan rezultat meča u Banatu.

SAS - Ekonomac 1:6 (0:0)

ZRENJANIN.- Kristalna dvorana. Gledalaca: 200. Sudije: Aleksić i Galić (obojica iz Beograda). Strelci: 0:1 Digić u 22, 0:2 Marinković u 22, 0:3 Ćirka u 26, 0:4 Ćirka u 27, 0:5 Stojčevski u 32, 1:5 Mastilo u 35, 1:6 Tanasković u 39.minutu. Žuti karton: Digić (Ekonomac). Nagomilavanje prekršaja: SAS 9 (4- 5) Ekonomac 9(4-5).

SAS: RODIĆ, ARANITOVIĆ, RADENKOVIĆ, MATIĆ, ŠKORIĆ, Gavrilović, Prec, Živanov, Bačvanski, Marković, Petrović, Mastilo. Trener: Milivoj Batinica.

 EKONOMAC: MILANOVIĆ, ALEKSIĆ, L.MARINKOVIĆ, DIGIĆ, TANASKOVIĆ, Milenković, Rakić, Stojčevski, Stojanović, I.Marinković, Ćirka, Rajić, Simić, Tomić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke