EURO - Norvežani kao Srbi, istorijski bod Farana - Danci i Šveđani sigurni!

Autor: Mladen Heleta
subota 13.01.2024.
22:16
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč u Berlinu.

EPA-EFE/Anna Szilagyi
EPA-EFE/Anna Szilagyi

Povezane vesti

Rukometaši Farskih Osrtrva osvojili su prvi i istorijski bod na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, pošto su odigrali 26:26 sa Norveškom u drugom kolu grupe D u Berlinu.

Farani su do boda stigli na gotovo pa identičan način kao Island juče protiv Srbije. Gubili su 23:26, a na četiri sekunde do kraja je bilo 25:26 i Norvežani su imali napad. Napravili su veliku grešku u izvođenju lopte, Farani su pošli u kontru i dobili sedmerac, koji je u gol pretvorio Elesfen.

Slovenija u ovoj grupi ima četiri boda, Norveška tri, Farska Ostrva jedan, a Poljska je na nuli. U poslednjem kolu Farani se sastaju sa Poljskom, a Norvežani sa Slovencima, kada ćemo i saznati ko ide dalje. Slovenija je sigurna, ali mora da zapinje protiv Norveške zbog toga što se bodovi prenose. Ukoliko se Norvežani ponovo "sapletu", onda bi Farska Ostrva pobedom nad Poljskom mogla do nestvarnog rezultata.

Elefsen i Rasmusen dali su po pet golova za Farska Ostrva, dok se kod Norvežana istakao Blonz sa osam pogodaka.

Nije bilo nikakvih iznenađenja u večerašnjim mečevima u grupama E i F.

Svetski šampion Danska je bila ubedljiva protiv Grčke u Minhenu, slavila je sa 40:28 i ide dalje iz grupe F zajedno sa selekcijom Portugala. Ove dve reprezentacije će se međusobno sastati u poslednjem kolu i biće to praktično prvo kolo druge faze, jer će se bodovi sa tog meča preneti u novoformiranu grupu.

Blistao je Damgor sa 11 pogodaka za Dansku.

Branilac titule Švedska je u grupi E deklasirala Gruziju u Manhajmu sa 43:26 i ostaje joj da sa Holandijom rešava ko će eventualno preneti dva boda u sledeću grupu.

Karloson je dao sedam golova za Šveđane.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke