EP - Strelci u Norveškoj i Rusiji

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 15.09.2021.
12:45
Izvor: Sportske.net

Evo rasporeda.

OKS/Twitter
OKS/Twitter

Povezane vesti

Evropska prvenstva u streljaštvu biće održano 2022. godine u Norveškoj i Rusiji.

Kako se navodi u današnjem saopštenju Streljačkog saveza Srbije, Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem biće održano od 18. do 27. marta u Hamaru u Norveškoj.

Evropsko prvenstvo u disciplinama malokalibarskim oružjem i u gadjanju glinenih golubova biće održano od 15. do 30. avgusta u Moskovskom regionu.

Evropska prvenstva vazdušnim oružjem organizuju se svake godine, a malokalibarskim oružjem i u gadjanju glinenih golubova se decenijama priredjuju neparnim godinama.

Izmena za narednu sezonu je uslovljena odlukom Svetske streljačke federacije (ISSF) o pomeranju Svetskog prvenstva u svim disciplinama, koje će takodje biti organzovano u Moskovskom regionu.

Moskovski region je već bio odredjen za domaćina Svetskog prvenstva u svim disciplinama 2022. godine. Međutim, Izvršni komitet ISSF nedavno je to takmičenje pomerio za 2023. godinu, kako bi poštovao presudu Suda za sportsku arbitražu, prema kojoj je Rusiji zabranjeno da organizuje svetska prvenstva u svim sportovima do kraja 2022. godine zbog kazne u vezi sa sistemskim dopingom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke