EURO za Srbiju je prošlost, okrećemo se Olimpijskim igrama, imaćemo preko 100 predstavnika!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 27.06.2024.
00:10
Izvor: Sportske.net

Život ide dalje, čekaju nas nova uzbuđenja kada je u pitanju domaći sport.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Evropsko prvenstvo u fudbalu za Srbiju je završeno.

Još jednom su nas razočarali izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija, iako ih nismo, ruku na srce, ni ispratili sa velikim optimizom. Srbije je završila kao poslednja u grupi "C" sa dva osvojena boda i jednim jedinim postignutim golom.

Svima nam je teško palo, biće priče oko fudbalera u narednim danima, ali nas uskoro očekuju nova uzbuđenja, jer za tačno mesec dana počinju Olimpijske igre u Parizu, koje će nam, nadamo se, doneti mnogo više radosti.

Prema današnjem preseku stanja našu državu će u Parizu predstavljati 109 sportista, 67 muškaraca i 42 žene u 15 različitih sportova.

Što se ekipnih takmičenja tiče, Srbija će na Igrama imati mušku i žensku reprezentaciju u košarci i odbojci. Basketaši i vaterpolisti će takođe napasti medalje u Parizu.

Što se pojedinačnih sportova tiče, najveći broj učesnika prema sadašnjem stanju stvari imaćemo u veslanju (8) i džudou (6).

Srbija će imati više predstavnika nego 2021. godine u Tokiju. Tada je našu delegaciju činilo 87 učesnika, a osvojili smo čak devet medalja. Do zlata su stigli vaterpolisti, Milica Mandić u tekvodnou i karatiskinja Jovana Preković.

Jedino srebro za našu zemlju osvojio je strelac Damir Mikec, dok su do bronze stigli basketaši, odbojkašice, Tijana Bogdanović u tekvondu, rvač Zurab Datunašvili i strelac Milenko Sebić.

Olimpijske igre u Parizu održavaju se od 26. jula do 14. avgusta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke