Evropski Partizan, evropska atmosfera, ali finiš je pokvario utisak!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.11.2021.
22:39
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda crno-belih i veliki korak ka plasmanu u osminu finala Evropa kupa.

 Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U prvoj utakmici 1/16 finala Evropa kupa, rukometaši Partizana nošeni podrškom svojim navijača savladali su večeras na Banjici ekipu rumunskog Minaur Baja Marea rezultatom 30:26 /15:13/ i tako stekli značajnu prednost pred revanš u Rumuniji za sedam dana.

Od kada je Živković pogodio za 3:2 u korist Partizana, crno-beli do kraja nisu dopuštali gostima da povedu, a razlika se postepeno povećavala.

Na golu crno-belih blistao je Trnavac koji je svojim odbranama unosio sigurnost kompletnoj ekipi, a u napadu su se isticali Petrić, Kojadinović i Živković. Kako se bližio kraj poluvremena, gosti su postajali sve nervozniji i sve češće su reagovali na pojedine sudijske odluke.

Na samom kraju poluvremena, došlo je do sudara glavama Zečevića i Nađa, a verovatno pod pritiskom tih pomenutih protesta gostiju, sudije su odlučile da pokažu crveni karton Zečeviću.

Početkom drugog poluvremena još jedan sudar, ovoga puta Živković se u kontri sudario sa protivničkim golmanom i rasekao usnu, pa je i njemu moralo da se zaustavlja krvarenje.

Partizan je tada poveo sa 18:16, posle čega Trnavac beleži još jednu sjajnu odbranu, a u novoj kontri Kojadinović pogađa za 19:16.

Sve veće probleme odbrani Partizana pravio je Kabut koji postiže svoj peti gol za 19:17.

Crno-beli potom ne koriste sedmerac, pa još jedan zicer, a Buzle je na drugoj strani takođe promašio iz izgledne situacije, pa namerno gurnuo golmana Trnavca i zaradio isključenje.

Usledio je tajm-aut crno-belih pa sjajna akcija Petrića koji postiže svoj peti gol za 20:17. Na drugoj strani gosti ne koriste sedmerac, a Živković potom postiže dva gola zaredom za ''plus pet'' - 22:17!

Dugo su crno-beli uspevali da održe tih pet golova prednosti, a pogotkom Kojadinovića na oko tri minuta pre kraja povisili su na 29:23.

Ali, u samom finišu meča, rumunski tim uspeva da smanji razliku, pa crno-beli na revanš nose ''samo'' četiri gola prednosti.

Kojadinović je bio najefikasniji u Partizanu sa sedam golova, Živković je upisao šest, a Petrić pet. Na drugoj strani, Vujović i Kabut su sa po sedam golova bili najefikasniji u ekipi Baja Marea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke