Ferstapen posle poslednje trke: "Teško ću ovo ponoviti..."

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 20.11.2022.
18:41
Izvor: Sportske.net

Vozač Red Bula oduševljen svojim rezultatom.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Vozač Red Bula Maks Ferstapen rekao je danas da je neverovatno zabeležiti 15. pobedu u sezoni Formule 1, kao i da će to biti dobra motivacija za narednu godinu.

"Neverovatno je opet pobediti ovde. Ovo je 15. pobeda u sezoni i to je neverovatno. Bilo je zadovoljstvo raditi sa timom i postići nešto ovako. Znam da će biti teško ponoviti, ali to je dobra motivacija da pokušamo da budemo ponovo dobri sledeće godine", rekao je Ferstapen, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Ferstapen je danas u Abu Dabiju slavio u poslednjoj ovosezonskoj trci šampionata Formule 1.

On je ranije osigurao drugu uzastopnu titulu svetskog prvaka. Prošle godine titulu je osvojio posle kontroverzne pobede u Abu Dabiju.

Do druge pozicije došao je vozač Ferarija Šarl Lekler, koji je tako postao svetski vicešampion.

"Da, imao sam dobar osećaj, bio sam 100 odsto siguran da to možemo. Imali smo savršenu trku za nas. Znao sam da je jedini način da pobedimo Čeka (Serhio Peres), čuvanjem guma i strategijom", dodao je Lekler.

Treće mesto pripalo je vozaču Red Bula Serhiju Peresu, koji je imao tri boda manje od drugoplasiranog Leklera u generalnom poretku.

"Tako je nekad. Sve može biti blizu. Na kraju dana moram biti srećan. Dao sam sve, kao ekipa dali smo sve od sebe kroz sezonu i siguran sam da ćemo se sledeće godine vratiti jači", zaključio je Peres.

Verstapen je na prvoj poziciji osvojio 454 boda, drugi je Lekler sa 308, a treći je Peres sa 305 bodova.

Nova sezona počinje početkom marta naredne godine trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke