Flensburg na skandinavski pogon, očekujte sve boljeg Nenadića

Autor: Milovan Longinov
sreda 16.02.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

U okviru Lige šampiona za rukometaše očekuju nas veoma zanimljivi mečevi.

EPA-EFE/Tibor Illyes
EPA-EFE/Tibor Illyes

Povezane vesti

Još četiri kola do kraja regularnog dela Lige šampiona u rukometu, a ove nedelje se vraćamo takmičenju nakon duže pauze zbog Evropskog prvenstva.

Nepobedivih nema, jasno je i da svako svakoga može da iznenadi, videli ste to u prethodnom kolu kada je Meškov Brest uspeo da uzme bod vodećem Monpeljeu, iako je poslednjeplasirani tim u grupi A.

U 11. kolu biće nekoliko izuzetno interesantnih utakmica, pre svega mislimo na duel Flensburga i Kjelcea.

Flensburg je imao dobijen meč u Bundesligi protiv izuzetno opasne ekipe Veclara, imali su dobijen meč na par minuta do kraja jer su vodili sa 29:24, ali je duel završen nerešeno, 29:29. Nije ovo prvi put da imaju crne rupe na utakmicama, ali definitivno je da se radi o ekipi koja može svakoga na ovom svetu da dobije kada im se poklope kockice 

Mensah Larsen je u odličnoj formi, levo krilo Hampus Vane koji je sa Švedskom osvojio zlato na EP je takođe odličan i neko na koga uvek možete da se oslonite, teško da ćete pronaći boljeg levokrilnog igrača na planeti u ovom trenutku. Lase Svan Hansen je takođe tu, izuzetno iskusan rukometaš koji je svojevremeno bio najbolje desno krilo Olimpijskih igara (2016. godine), a možda ga se sećate iz reprezentacije Danske kada je osvojio i Evropsko prvenstvo u Beogradu. 

Uglavnom, Flensburg na skandinavski pogon, a jasno vam je ko su danas najbolji rukometaši.

Sa druge strane, Kjelce bez ikakvih problema završava posao u poljskom šampionatu, imaju svih 15 pobeda i možda im fali malo ozbiljnijih utakmica. Svakako, i u Ligi šampiona su u svojoj grupi B prvi na tabeli.

Mnoge je iznenadio njihov poraz od Porta, vezali su dva poraza i ukoliko žele da budu među prve dve ekipe u svojoj grupi, što im je i cilj, onda moraju savladati Flensburg u narednom duelu. Imaju oni u koga da se uzdaju, Belorusi Karalek i Kuleš su fantastični strelci, imaju Hrvata Karačića, kao i blistavog Aleksa Dujšebajeva. 

U okviru Grupe A Monpelje ima "zicer" protiv Vardara koji odavno već ne zna za pobedu u Ligi šampiona, Meškov Brest dočekuje drugoplasirani Alborg, Seged sa sve boljim Bogdanom Radivojevićem gostuje Zagrebu, a Elverum koji je u veoma slaboj formi dočekuje Kil koji je prebrodio nekako gostovanje Bergišeru uz odličnog Niklasa Ekberga, kao i dobre Duvnjaka i Sagosena.

Pored meča Flensburga i Kjelcea u grupi B, PSŽ gostuje izuzetno neugodnom domaćinu Motoru koji je već dobijao na svom terenu velike favorite, osetili su to Flensburg i Vesprem, Kjelce se nekako iskobeljao iz Ukrajine sa pobedom, ali nisu Porto i Dinamo. Vesprem dočekuje upravo pomenuti Porto, Petar Nenadić je igrao meč u mađarskom šampionatu i postigao je pet golova, očigledno da je spreman 100% i da ono najbolje od njega tek treba očekivati. Barselona gostuje Dinamu u Bukureštu koji je poslednjeplasirani tim na tabeli.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke